Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Race for the Cure® 2020

Race for the Cure® je največji evropski športni dogodek za osveščanje o zdravju ženk. Pomaga organizacijam in ustanovam pri zbiranju sredstev za osveščanje o raku dojk. Vsako leto je v Evropi na novo diagnosticiranih 500.000 primerov raka dojk in zaradi te diagnoze 130.000 ljudi umre, zato so ta sredstva ključnega pomena. Danes še bolj kot kadarkoli prej.

“Vsak Race for the Cure® združuje ozdravljenke, družine in prijatelje pri hoji na 3 km ali teku na 5 km. Ozdravljenke praznujejo svojo zmago nad rakom dojk, udeleženci podpirajo svoje najbližje, ki jih je prizadela bolezen in se spominjajo ljubljenih, ki so preminuli.

Za leto 2020 je Think Pink Europe napovedala 30 dogodkov Race for the Cure s 300.000 udeleženci v 22 evropskih državah. Zaradi pandemije COVID-19 so bili številni športni dogodki prestavljeni ali odpovedani. In to ravno sedaj, ko so bolnice z rakom dojk in ozdravljenke ranljive in najbolj potrebujejo našo podporo.” Koronavirusna kriza je organizatorje navdihnila, da so združili moči in postavili Race for the Cure® na višjo stopničko: vse v Evropi vabimo, da sodelujejo v digitalnem Race for the Cure®.

Pridružite se!

Vsak Race for the Cure® združuje ozdravljenke, družine in prijatelje pri hoji na 3 km ali teku na 5 km. Ozdravljenke praznujejo svojo zmago nad rakom dojk, udeleženci podpirajo svoje najbližje, ki jih je prizadela bolezen in se spominjajo ljubljenih, ki so preminuli.

Prijavite vašo ekipo za hojo na 3 km ali tek na 5 km in sodelujete na dogodku Race for the Cure® 2020, ki bo potekal 25., 26. in 27. septembra 2020 po vsej Evropi.

Kako lahko sodelujete?

Lahko hodite ali tečete po vaši soseski, po vasi ali mestu, v dvorani na tekaški stezi, v telovadnici … Lahko greste, kamor vas odnesejo noge, dokler spoštujete ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki trenutno veljajo.</p

Delite stran svoje ekipe in in povabite svoje prijatelje, da se pridružijo. Svoje bližnje lahko povabite, da donirajo, da bi podprli vaš tek ali hojo. Poiščite navdih tudi pri drugih ekipah in se povežite z ljudmi iz vašega mesta ali države z uporabo iskalnika na domači strani.

Naj bo zabavno, naj se sliši in vidi rožnata: ko trenirate s svojimi prijatelji, družino, kolegi, ko fotografirate ali snemate videe na pametnem telefonu, delite dejavnosti svoje ekipe na družbenih omrežjih z uporabo ključnika #RFTC2020.

Več o tem, kako prijavite ekipo, dodate udeležence in poiščete podpornike za Race for the Cure® 2020.