Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Race for the Cure 2021

Race for the Cure je največji evropski športni dogodek za osveščanje o zdravju žensk. Pomaga organizacijam in ustanovam pri zbiranju sredstev za osveščanje o raku dojk. Vsako leto je v Evropi na novo diagnosticiranih 500.000 primerov raka dojk in zaradi te diagnoze 130.000 ljudi umre, zato so ta sredstva ključnega pomena. Danes še bolj kot kadarkoli prej.

Vsak Race for the Cure združuje ozdravljenke, družine in prijatelje pri hoji ali teku. Ozdravljenke praznujejo svojo zmago nad rakom dojk, udeleženci podpirajo svoje najbližje, ki jih je prizadela bolezen in se spominjajo ljubljenih, ki so preminuli.

Lani smo smo bili prvič del tega velikega dogodka, ki se ga je udeležilo 40.935 udeležencev, 4.416 ekip in 5.188 podpornikov ekip, skupaj smo zbrali 532.012 evrov za 36 organizacij v 32 državah. V Sloveniji je teklo in hodilo 344 udeleženk in udeležencev, ki so s štartninami in donacijami zbrali 4.770 evrov.

Pridružite se!

Vsak Race for the Cure združuje ozdravljenke, družine in prijatelje pri hoji na 3 km ali teku na 5 km. Ozdravljenke praznujejo svojo zmago nad rakom dojk, udeleženci podpirajo svoje najbližje, ki jih je prizadela bolezen in se spominjajo ljubljenih, ki so preminuli.

Letošnji dogodek se bo odvijal med 26. septembrom in 10. oktobrom 2021. Glede na še vedno negotovo epidemiološko situacijo pa bo kot lani potekal na spletu, kot digitalni dogodek, ki se mu lahko pridružite kot posameznik, skupina ali organizacija.

Kako lahko sodelujete?

Lahko hodite ali tečete po vaši soseski, po vasi ali mestu, Lahko greste, kamor vas odnesejo noge, dokler spoštujete ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki so v veljavi.

Delite stran svoje ekipe in in povabite svoje prijatelje, da se pridružijo. Svoje bližnje lahko povabite, da donirajo, da bi podprli vaš tek ali hojo.

Naj bo zabavno, naj se sliši in vidi rožnata: ko trenirate s svojimi prijatelji, družino, kolegi, ko fotografirate ali snemate videe na pametnem telefonu, delite dejavnosti svoje ekipe na družbenih omrežjih z uporabo ključnika #RFTC2021.

Več o tem, kako prijavite ekipo, dodate udeležence in poiščete podpornike za Race for the Cure 2021.

Race for the cure za podjetja

Vabimo vas, da se tudi v vašem podjetju skupaj s sodelavci pridružite digitalnemu dogodku in nas na ta način podprete. Prijavite se, ustvarite svojo ekipo in se povežite na hoji ali teku v vašem kraju ali mestu. Povabite svoje sodelavce, prijatelje in družino in se povežite s tisočimi ljudmi po vsej Evropi.

Dogodek lahko izkoristite za teambuilding, da se tesneje povežete s sodelavci ali podprete sodelavko na njeni poti soočanja z diagnozo rak. Na dogodku lahko dodatno opozorite zaposlene na pomen preventivnih programov varovanja zdravja, ki jih že izvajate zanje, saj ti ravno tako pomembno prispevajo k boljšemu počutju vseh v vašem podjetju. Lahko pa podprete ekipo po vašem izboru ali nas podprete z donacijo.

Veseli bomo vaše družbe!

Vabljeni, da se pridružite! Prispevki slovenskih udeleženk in udeležencev na dogodku so namenjeni Združenju Europa Donna Slovenija. Prijave in več informacij na www.raceforthecure.eu
Vnaprej hvala za sodelovanje in podporo!