Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Sekcije in podružnice > Sekcija za ženske z raki rodil

V Združenje Europa Donna Slovenija so se v času delovanja vključevale tudi ženske, ki so zbolele za raki rodil. V združenju so našle pomoč in podporo, možnost za različne aktivnosti in druženje.

Poleg tega rak dojk in rake rodil povezuje tudi eden od dejavnikov tveganja. Okvara gena BRCA1 in BRCA2, ki se prenaša z dedovanjem, lahko povzroči, da za rakom dojk in rakom jajčnikov zboli več družinskih članov. Tako smo se v Europi Donni leta 2015 odločili, da svoje delovanje razširimo tudi na podporo ženskam, ki so zbolele za raki rodil, leta 2018 pa smo v ta namen ustanovili tudi posebno sekcijo znotraj združenja, ki jo vodi Anita Štricelj.

Anita Štricelj, vodja sekcije za podporo ženskam z raki rodil

Zbolela sem pri 41-letih, leta 2014, postavljena diagnoza se je glasila endometroidni adenokarcinom-rak maternične sluznice. Skozi bolezen sem šla skupaj s svojim tremi sinovi, najmlajši je bil prvošolček, ko sem izvedela za diagnozo. Sledil je kirurški poseg, nato sistemska terapija s kemoterapijo in obsevanje. Že na samem začetku bolezni sem se vključila v združenje Europa Donna. To mi je zelo pomagalo, da se nisem zaprla med štiri stene, da sem se borila z boleznijo. Veselim se dela v sekciji za podporo ženskam z raki rodil. Funkcijo sem sprejela z namenom, da bi s svojim znanjem in izkušnjami pomagala bolnicami in jim bila v pomoč in oporo v težkih trenutkih.

Pridružite se nam!

Sekcija je namenjena podpori in povezovanju žensk, ki jih povezuje diagnoza rak rodil. Znotraj sekcije bomo bolnice s to diagnozo lahko specifična vprašanje še bolj obdelale, se družile na predavanjih in srečanjih. Če se želite pridružiti sekciji za podporo ženskam z raki rodil, vas vabimo, da se pridružite! Anito Štricelj pa lahko za vsa vprašanja povezana s sekcijo pokličete od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro.

Kontaktni podatki:

Združenje Europa Donna Slovenija, sekcija za podporo ženskam z raki rodil

Anita Štricelj, vodja sekcije
Telefonska številka:  040 778 777
Elektronska pošta: rodila@europadonna.si