Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > 2. okrogla miza: Povratek na delo
Maj 31

2. okrogla miza: Povratek na delo

Vabljeni na okroglo mizo Povratek na delo Združenja Europa Donna Slovenija, s katero želimo opozoriti na težave žensk pri vračanju na delovno mesto po zdravljenju raka dojk in rakov rodil.

Vračanje na delo po dolgotrajnem bolniškem staležu ni stresno le za bolnice, temveč tudi za delodajalce. Dolgotrajni postopki, pomanjkanje komunikacije, ne vedoč, kdaj se bodo bolnice vrnile na delovno mesto in kakšne bodo njihove omejitve, so le peščica vprašanj, ki se porajajo delodajalcem. Njihova naloga je poskrbeti za uspešne delovne procese zato se jim ob dolgotrajnih postopkih vračanja bolnic na delo večkrat porajajo težka vprašanja ali bodo bolnicam sploh še lahko nudili zaposlitev. V nekaterih primerih so potrebne prilagoditve delovnih mest, ki jih delodajalci znotraj svojih procesov na prvi pogled ne morejo ponuditi, hkrati ne poznajo vseh spodbud, ki so na voljo za ohranjanje delovnih mest, kot so financiranje prilagoditve delovnih mest in finančne spodbude v obliki zmanjšanja stroškov plače in nadomestila plač.

V okviru projekta Povratek na delo, želimo opozoriti na pomanjkljivosti, ki jih opažamo v praksi, zato pripravljamo tri okrogle mize. Prva okrogla miza je bila namenjena vidiku bolnic, druga vidiku delodajalcev in tretja, vidiku zakonodajalcev.

Okrogla miza, ki jo bo vodila Slavka Brajović Hajdenkumer, bo potekala v sredo, 31. maja 2023, ob 11. uri v tehnološkem centru Triglav Lab, Dunajska cesta 20, Ljubljana.

Sogovornice na okrogli mizi:

  • mag. Klara Krajčič, pravna svetovalka v kadrovski službi, Krah Group Slovenija (Resistec, Athos, Metaltec)
  • Boris Kramžar, dr. med., specialist medicine dela, prometa in športa, predsednik Invalidske komisije I. stopnje in vodja Službe za izvedenstvo I. stopnje, ZPIZ OE Celje
  • asist. Dani Mirnik; dr. med., specialist medicine dela, prometa in športa, Center za medicino dela, ZVD d.o.o.
  • Aleksandra Kuhar, področna sekretarka na oddelku za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS;
  • Darja Molan, predstavnica bolnikov, Združenje Europa Donna Slovenija

Za obisk okrogle mize v živo je potrebna prijava TUKAJ. 

Okroglo mizo bo mogoče spremljati TUKAJ. 

Vljudno vabljeni!