Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Program za gibanje in šport

Program za gibanje in šport povezuje ženske skozi različne oblike gibanja in rekreacije.

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Pridružite se aktivnostim Programa za gibanje in šport

V okviru Programa za gibanje in šport izvajamo različne aktivnosti, ki so članicam na voljo v zaprti v Facebook skupini Programa za gibanje in šport in v elektronskih sporočilih,  ki jih pošiljamo članicam Programa.

Nekatere aktivnosti potekajo prek spleta, nekatere pa v živo po celotni Sloveniji.

VADBE PREKO SPLETA: 

Pridružite se nam lahko nad dveh funkcionalnih vadbah, ki potekata:

  • V ponedeljek, med 18.00 in 19.00
  • V sredo, med 18.00 in 19.00

Vadbo vodi Barbara Blokar, ki je v preteklosti vodila tudi vadbo OREH – vadbo, ki je potekala v okviru projekta celostne rehabilitacije onkoloških bolnikov na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Ob četrtkih, od 19.00 do 20.00, poteka lažja oblika vadbe na stolih, ki jo vodi Iva Lapajne.

Obe obliki vadbe potekata preko brezplačne Zoom aplikacije. Za prijavo na vadbo nam pišite na elektronski naslov sportna@europadonna.si. Po prijavi vam bomo posredovali povezavo na vadbo in kratka navodila. Vadbe že potekajo!

VADBE V ŽIVO: 

Vadbe v Ljubljani

V jesenskem času smo ponovno pričeli z vadbo za moč na Fakulteti za šport. Vadba poteka ob torkih in četrtkih ob 18. oziroma 19. uri. Za več informacij in prijavo nam pišite na sportna@europadonna.si.

V Ljubljani poteka tudi joga, in sicer dve težavnosti: joga za začetnice (torki, 17.45 do 19.15)  in nadaljevalna joga (četrtki, 17.30 do 19.00). Z jogo smo že pričeli. Za več informacij se obrnite na sportna@europadonna.si. 

Vadba v Slovenski Bistrici 

Vsak četrtek ob 19. uri vas vabimo na vadbo v prostorih podružnice Podravje v Slovenski Bistrici (Partizanska 24, Slovenska Bistrica). Vadbo vodi Anka Pušnjak. Prijave so obvezne, prek e-mail naslova podravje@europadonna.si.

V Slovenski Bistrici se večkrat odpravijo tudi na pohode po bližnji okolici, za več informacij se obrnite na podravje@europadonna.si.

Veslanje v Posavju

Julija in avgusta v skupini Posavje veslajo po reki Krki. Za več informacij se obrnite na posavje@europadonna.si. 

Gibanje na Obali in na Krasu

Vsak ponedeljek ob 19.30 poteka terapevtska vadba v prostorih telovadnice za fitnes in osteoporozo, na naslovu Kosovelova ulica 14, Izola. Cena  telovadbe je 15 € mesečno.

Vsak torek poteka v Luciji terapevtska joga, in sicer v prostorih UNIQUE FIT, Liminjanska cesta 78, s pričetkom ob 18.45. Cena joge je 36 € mesečno.

Vsak petek poteka plesno razgibavanje (terapevtski ples), in sicer ob 17.30 v dvorani Bertoki. Cena vadbe je 25 € mesečno.

Vsak petek poteka telovadba v Sežani, v športni dvorani ljudske univerze Sežana. Poteka od 17.15 do 18.00 ali od 18.00 do 18.45. Vadba je za članice Združenja Europa Donna Slovenija brezplačna.

Na Obali potekajo tudi raznovrstni pohodi in sprehodi, o katerih se članice redno obveščajo. Za vse informacije se obrnite na e-poštni naslov obala@europadonna.si.

Joga v Beli krajini

V Semiču poteka joga za začetnice, in sicer ob ponedeljkih od 16.45 do 18.15. Joga je namenjena članicam Združenja Europa Donna Slovenija. Jogo vodi Mojca Kranjc iz društva Joga Novo mesto, in sicer v vrtcu Sonček v Semiču. Za več informacij nam pišite na sportna@europadonna.si.

Vadba v Gornji Radgoni

Funkcionalna vadba poteka od septembra do junija v Fit time fitness-u v Apačah, vsak petek od 17. do 18. ure. Vadba je primerna za vse starostne skupine in vse zmogljivosti saj se ne izvaja z napravami in utežmi ampak z lastnim telesom in glede na zmogljivost vsake udeleženke. Za več informacij in prijavo na vadbo nam pišite na sportna@europadonna.si.

V letu 2023 se srečujemo na različnih večjih in manjših pohodih po Sloveniji, o katerih vas sproti obveščamo v Facebook skupini in preko e-mail sporočil. Načrtujemo tudi druge športne aktivnosti, kot so kolesarjenje, veslanje…

Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Programa za gibanje in šport ali nam pišete na e-mail naslov sportna@europadonna.si!