Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Program za gibanje in šport

Program za gibanje in šport povezuje ženske skozi različne oblike gibanja in rekreacije.

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Pridružite se aktivnostim Programa za gibanje in šport

V okviru Programa za gibanje in šport izvajamo različne aktivnosti, ki so članicam na voljo v zaprti v Facebook skupini Programa za gibanje in šport in v elektronskih sporočilih,  ki jih pošiljamo članicam Programa.

Nekatere aktivnosti potekajo prek spleta, nekatere pa v živo po celotni Sloveniji.

VADBE PREKO SPLETA: 

Pridružite se nam lahko nad dveh funkcionalnih vadbah, ki potekata:

  • V ponedeljek, med 19.30 in 20.15
  • V četrtek, med 18.00 do 18.45

Vadbo vodi Nastja Smodiš, mag. kin. in dipl. sp. tren.

Ob sredah, od 19.00 do 20.00, poteka lažja oblika vadbe na stolih, ki jo vodi Iva Lapajne.

Obe obliki vadbe potekata preko brezplačne Zoom aplikacije. Za prijavo na vadbo nam pišite na elektronski naslov sportna@europadonna.si. Po prijavi vam bomo posredovali povezavo na vadbo in kratka navodila.

VADBE V ŽIVO: 

Vadbe v Ljubljani

Od marca do junija ob sredah poteka vadba za moč v živo, na Fakulteti za šport (vadba je že polna).

V Ljubljani poteka tudi joga, in sicer dve težavnosti: joga za začetnice (torki, 17.30 do 19.30)  in nadaljevalna joga (četrtki, 17.45 do 19.15). Za več informacij se obrnite na sportna@europadonna.si. 

Vadba v Slovenski Bistrici 

Vsak četrtek ob 19. uri vas vabimo na vadbo v prostorih podružnice Podravje v Slovenski Bistrici (Partizanska 24, Slovenska Bistrica). Vadbo vodi Anka Pušnjak. Prijave so obvezne, prek e-mail naslova podravje@europadonna.si.

V Slovenski Bistrici se večkrat odpravijo tudi na pohode po bližnji okolici, za več informacij se obrnite na podravje@europadonna.si.

Veslanje v Posavju

Od junija do konca septembra v skupini Posavje veslajo po reki Krki. Za več informacij se obrnite na posavje@europadonna.si. 

Gibanje na Obali

Vse tiste, ki ste doma iz obale se lahko pridružite pohodom, ki potekajo enkrat na mesec in nordijski hoji, ki poteka vsakih 14 dni. Vadba joge poteka 1x na teden.  Za vse podrobnejše informacije in prijave pišite na elektronski naslov: obala@europadonna.si.

Joga v Beli krajini

V Semiču ob petkih ob 17. uri poteka joga za članice Združenja Europa Donna Slovenija. Jogo vodi Mojca Kranjc iz društva Joga Novo mesto, in sicer v vrtcu Sonček v Semiču. Za več informacij nam pišite na europadonna@europadonna.si.

Vadba v Gornji Radgoni

Vsak drugi petek v mesecu ob 18. uri poteka funkcionalna vadba v Apačah. Vadba se izvaja v FitTime fitnesu (Zgornje Konjišče 2, 9253 Apače), pod vodstvom Andreje Zrnič. Vadba je primerna za vse starostne skupine in vse zmogljivosti saj se ne dela z napravami in utežmi, ampak z lastnim telesom in glede na zmogljivost vsake udeleženke. Za vse informacije in prijavo na vadbo vam je na voljo Rebeka Ritlop (041 906 362).

 

V letu 2023 se bomo srečali na različnih večjih in manjših pohodih po Sloveniji, o katerih vas bomo sproti obveščali v Facebook skupini in preko e-mail sporočil. Načrtujemo tudi druge športne aktivnosti, kot so kolesarjenje, veslanje…

Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Programa za gibanje in šport ali nam pišete na e-mail naslov sportna@europadonna.si!