Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Program za gibanje in šport

Program za gibanje in šport povezuje ženske skozi različne oblike gibanja in rekreacije.

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenje koronavirusa do nadaljnjega vse aktivnosti potekajo prek spleta. Vabljeni, da spremljate novičke na naši spletni in Facebook strani in se vključite v online aktivnosti Programa za gibanje in šport.

Pridružite se spletnim vsebinam programa za gibanje in šport

V okviru programa za gibanje in šport smo pripravili različne aktivnosti, ki so članicam na voljo v zaprti v Facebook skupini Športne sekcije Europa Donna Slovenija, vsem drugim pa bomo vsebino posredovali preko elektronske pošte. Vsaka bo lahko med aktivnostmi našla nekaj, kar ji ustreza.

Pridružite se nam lahko nad dveh funkcionalnih vadbah, ki potekata :

  • V ponedeljek, med 19.00 in 19.45
  • V sredo, med 20.00 do 20.45

Vadbo vodi Nastja Smodiš, mag. kin. in dipl. sp. tren.

  • Ob četrtkih, od 19.00 do 20.00 ure, poteka lažja oblika vadbe na stolih, ki jo vodi Iva Lapajne.

Obe obliki vadbe potekata preko brezplačne Zoom aplikacije. Za prijavo na vadbo nam pišite na elektroski naslov sportna@europadonna.si. Po prijavi vam bomo posredovali povezavo na vadbo in kratka navodila.

Spomnili se bomo tudi vaj iz naših novic (arhive številk Novic  Europa Donna najdete TUKAJ, lahko jih prelistate in v njih najdete številne druge raztezne vaje).

V tem letu se bomo srečali na različnih večjih in manjših pohodih po Sloveniji. Obiskali Veliko Planino,  Nanos, Logasko dolino, Piran …

Poleg tega bomo tudi veslali in kolesarili, ter tekli na Ljubljansem maratonu.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Športne sekcije Europa Donna Slovenija ali nam pišete na naslov sportna@europadonna.si.

 

Gibanje na Obali

Vse tiste, ki ste doma iz obale se lahko pridružite pohodom, ki potekajo enkrat na mesec in nordiski hoji, ki poteka vsakih 14 dni. Vadba joge poteka 1x na teden.  Za vse podrobnejše informacije in prijave pišite na elektronski naslov: obala@europadonna.si