Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Program za gibanje in šport

Program za gibanje in šport povezuje ženske skozi različne oblike gibanja in rekreacije.

Gibanje in zdrav življenjski slog sta ključna dejavnika pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Ženske, ki so se z boleznijo srečale, pa tudi vse zdrave, želimo spodbuditi, da redno telesno aktivnost vključijo v svoj vsakdan. Naš program izvajanja gibalnih vsebin je prilagojen vsaki glede na zmožnosti in želje, tako vsaka najde vadbo, ki ji ustreza. Kljub temu pa mora vsaka paziti na svoje sposobnosti in lastne omejitve.

Pridružite se aktivnostim Programa za gibanje in šport

V okviru Programa za gibanje in šport izvajamo različne aktivnosti, ki so članicam na voljo v zaprti v Facebook skupini Programa za gibanje in šport in v elektronskih sporočilih,  ki jih pošiljamo članicam Programa.

Nekatere aktivnosti potekajo prek spleta, nekatere pa v živo po celotni Sloveniji.

VADBE PREKO SPLETA: 

Pridružite se nam lahko nad dveh funkcionalnih vadbah, ki potekata:

  • V ponedeljek, med 18.30 in 19.30
  • V sredo, med 18.30 in 19.30

Vadbo vodi Nina Bubnič, magistrska študentka kineziologije.

Ob četrtkih, od 19.00 do 20.00, poteka lažja oblika vadbe na stolih, ki jo vodi Iva Lapajne.

Obe obliki vadbe potekata preko brezplačne Zoom aplikacije. Za prijavo na vadbo nam pišite na elektronski naslov sportna@europadonna.si. Po prijavi vam bomo posredovali povezavo na vadbo in kratka navodila. Z vadbami pričnemo v oktobru.

VADBE V ŽIVO: 

Vadbe v Ljubljani

V jesenskem času bomo ponovno pričeli z vadbo za moč na Fakulteti za šport. Vadba bo potekala ob torkih in četrtkih ob 18. uri. Za več informacij in prijavo nam pišite na sportna@europadonna.si.

V Ljubljani poteka tudi joga, in sicer dve težavnosti: joga za začetnice (torki, 17.45 do 19.15)  in nadaljevalna joga (četrtki, 17.30 do 19.00). Z jogo pričnemo v sredini septembra. Za več informacij se obrnite na sportna@europadonna.si. 

Vadba v Slovenski Bistrici 

Vsak četrtek ob 19. uri vas vabimo na vadbo v prostorih podružnice Podravje v Slovenski Bistrici (Partizanska 24, Slovenska Bistrica). Vadbo vodi Anka Pušnjak. Prijave so obvezne, prek e-mail naslova podravje@europadonna.si.

V Slovenski Bistrici se večkrat odpravijo tudi na pohode po bližnji okolici, za več informacij se obrnite na podravje@europadonna.si.

Veslanje v Posavju

Od junija do konca septembra v skupini Posavje veslajo po reki Krki. Za več informacij se obrnite na posavje@europadonna.si. 

Gibanje na Obali

Vse tiste, ki ste doma iz obale se lahko pridružite pohodom, ki potekajo enkrat na mesec. Trenutno se članice dobivajo ob ponedeljkih ob 18. uri pri visečem mostu v Izoli, ob torkih ob 18. uri na vadbi joge in ob četrtkih ob 18. uri na veslanju v kajak klubu Žusterna Koper. Za vse podrobnejše informacije in prijave pišite na elektronski naslov: obala@europadonna.si.

Joga v Beli krajini

V Semiču bo od 6. novembra dalje potekala joga za začetnice, in sicer ob ponedeljkih od 16.45 do 18.15. Joga je namenjena članicam Združenja Europa Donna Slovenija. Jogo vodi Mojca Kranjc iz društva Joga Novo mesto, in sicer v vrtcu Sonček v Semiču. Za več informacij nam pišite na europadonna@europadonna.si.

Vadba v Gornji Radgoni

Vadba je trenutno na poletnem premoru, ponovno se bo začela v septembru.

 

V letu 2023 se bomo srečali na različnih večjih in manjših pohodih po Sloveniji, o katerih vas bomo sproti obveščali v Facebook skupini in preko e-mail sporočil. Načrtujemo tudi druge športne aktivnosti, kot so kolesarjenje, veslanje…

Vabimo vas, da se nam pridružite v Facebook skupini Programa za gibanje in šport ali nam pišete na e-mail naslov sportna@europadonna.si!