Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > 3. okrogla miza: Povratek na delo
Sep 20

3. okrogla miza: Povratek na delo

Vabljeni na okroglo mizo Povratek na delo Združenja Europa Donna Slovenija, s katero želimo opozoriti na težave žensk pri vračanju na delovno mesto po zdravljenju raka dojk in rakov rodil.

Vabljeni na okroglo mizo Povratek na delo, zadnjo v nizu treh okroglih miz, na kateri želimo odločevalce opozoriti na težave bolnic pri vračanju na delovno mesto po dolgotrajnem bolniškem staležu.

Povratek na delo po zdravljenju raka dojk in rakov rodil je za ženske nemalokrat stresen in prinaša obilico vprašanj. Od tega, ali bodo svoje delo lahko opravljale na istem delovnem mestu in v enakem obsegu kot pred boleznijo, do tega, kako bodo delodajalci sprejeli morebitne telesne omejitve in jim uspeli zagotoviti ustrezno delovno mesto. Pozitivno vračanje bolnikov v zdravo delovno okolje predstavlja pomemben korak, ki bistveno vpliva na kakovost njihovega življenja. V praksi opažamo več sistemskih pomanjkljivosti, ki imajo ključen časovni in finančni vpliv na delodajalce, kar posledično v največji meri občutijo bolniki. Problematiko smo v okviru prvih dveh okroglih miz že naslovili z vidika bolnikov in delodajalcev ter izluščili najpomembnejše točke, ki jih bomo na tretji okrogli mizi predstavili odločevalcem

Okrogla miza, ki jo bo vodila Slavka Brajović Hajdenkumer, bo potekala v sredo, 20. septembra 2023, ob 11. uri v tehnološkem centru Triglav Lab, Dunajska cesta 20, Ljubljana.

Sogovorniki na okrogli mizi:

  • mag. Dean Premik, Državni zbor Republike Slovenije; Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide
  • dr. Mojca Gobec, Ministrstvo za zdravje; višja sekretarka; Direktorat za javno zdravje
  • mag. Katja Rihar Bajuk, MDDSZ; generalna direktorica Direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela
  • mag. Ana Vodičar, ZZZS; direktorica Področja za odločanje o pravicah in za medicinske pripomočke
  • Lidija Šubelj, ZPIZ; direktorica Sektorja za izvedenstvo
  • Darja Molan, Združenje Europa Donna Slovenija; predstavnica bolnikov

Za obisk okrogle mize v živo je potrebna prijava TUKAJ. 

Okroglo mizo bo mogoče spremljati TUKAJ. 

Vljudno vabljeni!