Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Tridnevni izlet: Bohinj in Bled
Jun 17

Tridnevni izlet: Bohinj in Bled

Od 17. do 19. 6. 2022 se bomo odpravili na tridnevni izlet na prelepo Gorenjsko!

 

Program izleta:

1. dan:
Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Celja, Ljubljane proti Gorenjski, kjer bomo naredile
prvi postanek. Ustavile se bomo na Zgornjem Jezerskem, kjer boste imele čas za sprehod do izvira zdravilne magnezijeve vode, imenovane »Jezerska slatina«. Takšne mineralne vode kot je ta, dotlej v Sloveniji še nismo poznali. Na podlagi več analiz je bilo ugotovljeno, da vsebuje veliko manganovih in amonijevih snovi, zato se še posebej priporoča bolnikom, obolelim na srcu in ožilju. Ne priporoča pa se pitje več kot 2 dcl vode na dan, saj zaradi velike vsebnosti magnezija spodbuja prebavo. Takšna voda se uporablja v zdravstvene namene in razne kopeli. Svetujemo vam, da imate pri sebi kakšno stekleničko v katero natočite vodo za na pot. Pot boste nadaljevale v Bohinjsko Bistrico, do apartmajev Zorč, kjer bo sledila namestitev v sobe. Sprejele vas bodo članice ED Bohinj, s katerimi se boste podale na krajšo, lahkotno pot do bližnjega Bohinjskega jezera. Sledila bo večerja (za tiste, ki ste jo ob prijavi naročile in plačale) in nočitev.

2. dan:
Po zajtrku bo sledila vožnja do Bohinja, od koder boste lahko vse, ki si želite lepe in ravne hoje, odšle na sprehod okoli jezera, ostale pa boste imele nekaj prostega časa.
Po vrnitvi se bomo vkrcale na ladjico, ki vas bo popeljala po jezeru, kjer boste občudovale njegove lepote, dana pa vam bo tudi vsa zgodovinska razlaga jezera. Pot bomo nadaljevale v Studor, na turistično kmetijo Gartner, kjer se ukvarjajo s predelavo mleka v
mlečne izdelke, značilne za Bohinj. Ogledale si bomo pravo staro Bohinjsko hišo, v njej pa vam bo postreženo z njihovimi proizvodi, lahko pa boste kaj od teh tudi kupile.
Vrnile se bomo nazaj v apartmaje, kjer bo gospodinja (vsem tistim, ki ste ga ob prijavi
naročile in plačale), pripravila piknik večerjo, pridružile pa se vam bodo tudi članice ED Bohinj in sledil bo družaben večer ob glasbi in dobri volji.

3. dan:
Po zajtrku bomo zapustile apartmaje in zapeljale se bomo do soteske Vintgar, ki je 1.600 m dolga in do 250 m globoka soteska na vzhodnem robu Triglavskega narodnega parka. Sprehodile se bomo skozi in občudovale naravne lepote soteske. Zadišalo bo po slastnem nedeljskem kosilu, s katerim se bomo okrepčale v eni izmed Blejskih restavracij. Kasneje pa boste imele prosti čas, za sprehod okoli jezera ali mogoče za posladek z znano Blejsko
kremšnito. Po prijetnem druženju sledi povratek domov, proti Ljubljani in Celju, kamor bomo prispele v zgodnjih večernih urah.

CENA: 138 € (ob prijavi najmanj 40 oseb) oziroma149 € (ob prijavi najmanj 30 oseb).
Prijave so možne do 31. 5. 2022 na telefonsko številko 051 668 700 ali v agenciji M&M
TOURS, Mestna ulica 2, Laško. Možnost plačila na 3 obroke (15. 4., 16. 5., 10. 6. 2022).

Prijavijo se lahko vse članice Europa Donna, ki imajo poravnano članarino za leto 2022.

CENA VKLJUČUJE:
– avtobusni prevoz
– 2x nočitev s z zajtrkom (APP Zorč, Bohinjska Bistrica)
– ogled in degustacija na turistični kmetiji Gartner
– ogled soteske Vintgar
– nedeljsko kosilo
– organizacijo izleta

DOPLAČILO:
– 2x večerja v znesku 20,00€ ( po lastni izbiri).