Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Izlet na čudovito Gorenjsko
Jul 04

Izlet na čudovito Gorenjsko

Članice Združenja Europa Donna Slovenija vabljene na izlet na čudovito Gorenjsko, natančneje v dolino Vrat, nedrje Triglava (2.864 m), ki ga organizira naša članica Vesna Gregorič iz Črnomlja, v soboto 4. julija 2020. Odhod bo ob 7. uri izpred Hotela Lahinja v Črnomlju. Ustavili se bomo v Metliki in pot nadaljevali čez Gorjance do Mojstrane.

Ogledali si bomo Planinski muzej, ki predstavi naše Alpe kar v dolini. V muzeju nas skozi igro Požganec, Aljažev prijatelj, popelje v čase ko so skupaj z Aljažem hodili na Triglav, deležni bomo gorke malice. Z avtobusom bomo pot nadaljevali do slapa Peričnik, ki je najvišji dvojni slap na Slovenskem, visok kar 52 m in zaščiten kot naravna dediščina. Po želji se boste po gozdni poti povzpeli na vrh obeh dveh slapov, zato priporočamo pohodno obutev in pohodne palice.

Daljši postanek in kosilo bomo imeli v Aljaževem domu v dolini Vrat. Iz ploščadi planinskega doma bomo občudovali lepote Triglava, kot na dlani. Hoje tu ni predvidene. Kdor bo želel, se bo z našo vodičko sprehodil do reke Triglavske Bistrice, ki se vije po dolini Vrat, ogledali si bomo spomenik padlim partizanom gornikom ter začutili utrip mogoče narave pod številnimi vršaci. Pridružite se nam, nepozabno bo, saj Triglav – simbol slovenstva –  nikogar ne pusti ravnodušnega. Na poti nazaj bo krajši postanek ob Zbiljskem jezeru.

Cena izleta je 20 evrov. V ceni je vključena vstopnina za Planinski muzej, kosilo – bograč s krompirjem in delni prispevek za prevoz. Rok za prijavo je 25. junij 2020, zato se prijavite čim prej V nahrbtnik vzemite malico in vodo te se športno oblecite (anorak, senčnik, lažji pohodni čevlji, pohodne palice, zaščitna maska za v muzej).   

Izlet je celodneven, ni fizično zahteven, saj je hoje zelo malo. Izlet organiziramo na lastno odgovornost.

Prijave do zasedbe prostih mest – Vesna Gregorič; 040 799 278, vesna.gregoric@finline.si