Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Ljubljana – Zdrav življenjski slog danes za zdravje jutri
Okt 02

Ljubljana – Zdrav življenjski slog danes za zdravje jutri

Vabimo vas, da se nam v sredo, 2. oktobra 2019, med 11. in 15. uro, pridružite v parku Zvezda v Ljubljani na dogodku, s katerim bomo obeležili začetek rožnatega oktobra, meseca osveščanja o raku dojk. Udeležence bomo pozvali, da s sodelovanjem v šestih preprostih izzivih sprejmejo zavezo za zdrav življenjski slog.

Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah, saj se s to diagnozo vsak dan soočijo vsaj tri Slovenke.

Letos smo v ospredje rožnatega oktobra postavili skrb za svoje zdravje. Z zdravim življenjskim slogom danes prispevamo k svojemu zdravju v prihodnosti. Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. V skladu s temi raziskavami lahko prekomerni telesni teži in pomanjkanju telesne aktivnosti pripišemo od 25 do 33 odstotkov vseh primerov raka dojk. Redno gibanje, zdrava in uravnotežena prehrana ter ohranjanje primerne telesne teže predstavljajo tri preproste, vendar ključne odločitve za zdravje.

Vabimo vas, da se nam s sodelavci, prijatelji in podporniki pridružite na dogodku in sprejmete zavezo za zdrav življenjski slog.

Na dogodku bomo tudi obarvali 100 parov ženskih in en par moških čevljev, ki simbolično predstavljajo število novo obolelih za rakom dojk v oktobru.

Vabljeni, da se nam pridružite.