Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Okrogla miza: Povratek na delo
Mar 08

Okrogla miza: Povratek na delo

Vabljeni na okroglo mizo Povratek na delo Združenja Europa Donna Slovenija, s katero želimo opozoriti na težave žensk pri vračanju na delovno mesto po zdravljenju raka dojk in rakov rodil.

Vračanje na delo po zdravljenju raka dojk in rakov rodil, je za žensko nemalokrat stresno, saj prinaša obilico vprašanj. Od tega, ali bo svoje delo lahko opravljala na istem delovnem mestu in v enakem obsegu kot pred boleznijo, do tega, kako bo delodajalec sprejel morebitne telesne omejitve in ji uspel zagotoviti ustrezno delovno mesto. Gre za pomembno tematiko, kjer bomo ženske in delodajalce seznanili o prednostih in pravicah v postopku vračanja na delovno mesto, ki omogočajo lažji prehod iz dolgotrajnega bolniškega staleža in prihranijo nepotreben stres. Želimo opozoriti na pomanjkljivosti, ki jih opažamo v praksi. Zato bomo pripravili tri okrogle mize, ki bodo problematiko vračanja na delovno mesto naslavile iz različnih vidikov.

Prva okrogla miza, ki jo bo vodila Slavka Brajović Hajdenkumer, bo potekala v sredo, 8. marca 2023, ob 11. uri v Maxi Klubskem salonu, Maximarket, Trg Republike 1, Ljubljana.

Sogovornice na okrogli mizi:

  • prof. dr. Marija Petek Šter, dr. med., spec. druž. med.; predstojnica katedre za družinsko medicino
  • mag. Ana Vodičar; direktorica Področja za odločanje o pravicah in za medicinske pripomočke Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije
  • Alenka Kokalj, dr. med., specialistka socialne medicine; zdravnica izvedenka v Službi za izvedenstvo I. stopnje ZPIZ OE Celje
  • Tina Rozman, dr. med., specialistka medicine dela, prometa in športa, URI Soča
  • Darja Molan, Združenje Europa Donna Slovenija, predstavnica bolnikov

Okrogla miza bo potekala tudi preko storitve STA v živo.

Za obisk okrogle mize v živo je potrebna prijava TUKAJ. 

Vljudno vabljeni!