Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Pohod v »Star maln «, Vrhnika
Sep 06

Pohod v »Star maln «, Vrhnika

Članice Europa Donna vabimo, da se nam pridružijo na pohodu v okolici Ljubljane. Dobimo se v ponedeljek, 6. septembra 2021, ob 16 uri, na Vrhniki, na parkirišču in izhodišču za smer Planina in Star maln.

Star maln je ena izmed najbolj pomembnih in prepoznavnih turističnih točk na Vrhniki. Poznan je po mlinskem kolesu (od tod tudi ime) in naravnem kopališču, ki se napaja iz izvira potoka Bele. Ta kraj je v poletnih mesecih zelo priljubljena točka za vse ki uživajo v piknikih in druženju.

Dobro markirana pešpot v Star maln je lahka, položna, večinoma v senci. Do koče bomo potrebovali približno 40 minut.

Nazaj se bomo vrnili po isti poti.

Za pohod potrebujete primerno športno obutev, za boljšo pregibanost pohodne palice in vodo. Ker  pot poteka pod krošnjami dreves, vzemite s seboj jopico, da se izognemu kakšnemu prehladu..

Pohod vodita Darja Rojec in Joži Alič.

Veselimo se srečanja z vami!

Pohod bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi NIJZ.

Izhodišče:

Na izvozu z avtoceste na Vrhniki, zavijete levo proti centru Vrhnike in pri drugem semaforju, zavijete desno na cesto 6. maja.  Na desni strani boste najprej zagledali lekarno. Peljete vseskozi naravnost dokler se cesta ne konča. Tam je urejeno parkirišče ter izhodišče za na Planino ter v Star maln. Vrhničani pravijo temu izhodišču »Pri Štirni«.