Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Predavanje o pomenu beljakovin v prehrani
Apr 23

Predavanje o pomenu beljakovin v prehrani

Naš način življenja je dinamičen, vsakodnevno se soočamo s stresom, boleznimi in različnimi situacijami, ob katerih pogosto izgubimo občutek za uravnoteženo in zdravo prehrano. Tak način pa lahko dolgoročno vpliva na slabše zdravje, počutje in razvoj različnih obolenj. Naše zadovoljstvo in kakovost življenja lahko podpremo z ugotovitvijo, da to lahko dosežemo z zdravo in uravnoteženo prehrano in z več gibanja. Če se že nekako spravimo k hoji, teku, telovadbi, pa včasih potem pozabimo na kakovostno in zdravo prehrano. In kaj je to zdrava prehrana? Kaj omogoča, da so naše mišice čvrste pri gibanju, da nam omogoča hitrejše zdravljenje po bolezni, kdo ima veliko vlogo v procesu rasti in razvoja? Katera snov pripomore k zdravim in trdim kostem, zdravim organom, lasem, nohtom, koži? Govora je o beljakovinah, ki so osnovni gradnik človeškega telesa in eden od treh makrohranil (poleg ogljikovih hidratov in maščob).

Kako beljakovine pomagajo na poti zdravljenja in kakšno specifično vlogo še imajo, nam bo razložil Mario Samobolec, strokovnjak na področju prehrane in nutricionist.

Vabimo vas na spletno predavanje o »Pomenu beljakovin v prehrani«, ki bo v petek 23. aprila 2021 ob 18 uri.

Prijave za predavanje sprejemamo po elektronski pošti: europadonna@europadonna.si, do petka 23. aprila 2021, ko vam pošljemo tudi povezavo za Zoom predavanje.