Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Predavanje: Ogljikovi hidrati
Apr 12

Predavanje: Ogljikovi hidrati

Vabimo vas, da se nam pridružite na predavanju »Ogljikovi hidrati«.

Predaval bo g. Mario Sambolec – nutricionist, strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes zveze Slovenije.

Ogljikovi hidrati v telesu predstavljajo predvsem vir energije in to je tudi  njihova glavna naloga. Sodijo med makrohranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah. Nahajajo v žitih in izdelkih iz žit (kruhu, testeninah …), sadju, zelenjavi, stročnicah, mleku, gaziranih in negaziranih sladkih pijačah ter sladicah. Po njihovi sestavi jih ločimo na enostavne OH (sladkorji …) in sestavljene OH (škrob, prehranske vlaknine …).

Ogljikovi hidrati imajo nezveneč naziv, da redijo  in da niso zdravi. Pa je to res? Pridružite se nam na predavanju, kjer bomo odgovorili na vsa ta vprašanja!

Predavanje bo v TOREK, 12. 4. 2022 ob 18. uri preko aplikacije Zoom. Prijave so zaključene. Vsi prijavljeni bodo Zoom povezavo prejeli na dan predavanja.

V primeru, da se predavanja kljub prijavi ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite na europadonna@europadonna.si in s tem omogočite nekomu drugemu, da se udeleži predavanja.

Vprašanja za predavatelja sprejemamo na elektronski naslov europadonna@europadonna.si  do 11. 4. 2022.

Vabljeni!

PRIJAZNO OPOZORILO GLEDE PREDAVANJ:

V Združenju Europa Donna Slovenija si prizadevamo organizirati kar se da zanimiva in relevantna predavanja s strokovno usposobljenimi predavatelji. Veseli nas, da se vas toliko prijavi na predavanja. Vendar pa v zadnjem času opažamo, da je velik upad med številom prijavljenih in kasneje dejansko prisotnih na predavanjih. Ker je število mest omejeno, se zato včasih zgodi da ljudje, ki bi res radi poslušali predavanje, ne morejo do njega dostopati zarad prevelikega števila prijavljenih. Zato vas vljudno naprošamo, da se na predavanja prijavite samo resni, oziroma se odjavite v primeru da se predavanja ne boste mogli udeležiti. Hvala 💖