Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Rožnati izziv – Bohinj, korita Mostnice in dolina Voje
Sep 14

Rožnati izziv – Bohinj, korita Mostnice in dolina Voje

Naslednji pohod rožnatega izziva je pohod po koritih Mostnice in dolini Voje.

Dobimo se v soboto, 14. septembra 2019, ob 9.30 uri v Bohinjski Bistrici na parkirišču Kobla, ki je brezplačno. Od tam se bomo z avtobusom odpeljali proti Bohinjskemu jezeru od koder bomo po 20 min hoji prišli do izhodišča naše poti, lahko se do tja odpeljete tudi z avtom ob upoštevanju parkirnega režima https://www.bohinj.si/mehka-mobilnost/parkirisca/.

Korita Mostnice in dolina Voje
Kristalno čist potok Mostnica je nad vasjo Stara Fužina v skale vrezal dva kilometra dolga korita, ki predstavljajo prijeten in nezahteven izlet tik ob Bohinjskem jezeru. Struga potoka se na nekaterih mestih povsem zoža, korita pa so visoka do 20 metrov. V zgornjem toku Mostnice se dolina razširi. To je idilična dolina Voje, s prekrasnimi travniki in na koncu doline
s slapom Voje, visokim 21 m ,ki ga nekateri poimenujejo tudi slap Šum ali Mostnica. V bližini je okrepčevalnica kjer postrežejo z domačimi jedmi in pijačami.

Nadmorska višina: 600 m (višinska razlika 250m)
Vstopnina: (odrasli 3,00€, skupine 2,70 € )
Trajanje izleta: 3.5 h (samo korita Mostnice 1.30 h, cel izlet 3.30 h)
Zahtevnost: lahka označena pot; dolžina 12 km

Četudi pot ni preveč zahtevna se priporoča primerna pohodna obutev-lahki pohodni oz. treking čevlji, primerna oblačila glede na nepredvidljivo vreme ter poln nahrbtnik dobre volje.

Pri prijavi navedite tudi kraj bivanja zaradi lažjega kombiniranja prevozov.

Pohod koordinira Magda Berginc. Prijave in dodatne informacije na elektronskem naslovu: sportna@europadonna.si.

Izberite pohod v skladu s svojimi zmožnosti in sposobnosti. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do spremembe oziroma odpovedi pohoda. Fotografije s pohoda bomo lahko uporabili v Novicah Europa Donna, na spletni strani in/ali Facebook strani. V kolikor ne strinjate z objavo fotografij, to sporočite koordinatorici pohoda pred fotografiranjem.