Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Stojnica ob Svetovnem dnevu zdravja
Apr 05

Stojnica ob Svetovnem dnevu zdravja

V petek, 5. aprila, vas vljudno vabimo na našo stojnico v okviru obeležitve Svetovnega dneva zdravja, ki ga pripravlja Mestna občina Ljubljana. Od 10. do 13. ure nas lahko obiščete na Pogačarjevem trgu 2 v Ljubljani. 

Letošnja osrednja tema so preventivni zdravstveni programi, pomen vključevanja vanje, v državne presejalne programe DORA, ZORA in SVIT ter pomen udeležbe na obveznih in preventivnih cepljenjih. S tem lahko namreč sami pomembno prispevamo k preprečitvi okužb, učinkoviteje preprečimo zbolevanje in izboljšamo odkrivanje (rakavih) bolezni:

  • Zdravstveni dom Ljubljana in Nacionalni inštitut za javno zdravje bosta informirala o pomenu udeležbe v preventivnih presejalnih programih. V okviru evropskega projekta TOGAS – Na poti do preprečevanja raka želodca v Evropski uniji v Zdravstvenem domu Ljubljana pilotno izvajajo presejanje na okužbo s Helicobacter pylori in zdravljenje okužbe kot način primarne prevencije raka želodca.
  • Zdravstveni dom Ljubljana bo za vas dodatno pripravil svetovanja in meritve krvnega tlaka, telesne sestave, meritve z dinamometrom (fizioterapevtka), posvet z dietetikom, informacije o ustnem zdravju, predstavitev Centrov za krepitev zdravja in njihovih delavnic.
  • Lekarna Ljubljana bo predstavila storitve v okviru brezšivne skrbi v lekarnah – kdo je upravičen do storitev v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja, v katerih lekarnah se izvajajo storitve in kaj vključujejo.
  • Zveza društev za boj proti raku bo informirala o učinkovitejšem preprečevanju zbolevanja in čim prejšnjem odkrivanju rakavih bolezni.
  • Europa Donna – Slovensko združenje za boj proti raku dojk bo ozaveščalo o pomenu zdravega načina življenja, rednega samopregledovanja dojk, o oblikah pomoči – predvsem psihosocialni podpori za bolnice z diagnozo rak dojk in/ali diagnozo raki rodil ter za svojce.

Vabljeni!