Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Koledar dogodkov > Vabilo na fish piknik v Izoli
Sep 26

Vabilo na fish piknik v Izoli

Vabimo vse članice združenja, da se nam pridružijo na prijetnem morskem druženju, na fish pikniku, ki bo 26. septembra 2021.

Dobimo se na pomolu v Izoli, od koder se bomo ob 10. uri z barko Zlatoperko, odpeljali na štiri urno morsko potepanje. Na poti se bo zabavali, kaj zapeli, mogoče zaplesali. Na barki imamo tudi kosilo s pečenimi sardelami, ocvrtimi kalamari, vinom. Cena je 20 evrov na osebo.

Po pristanku barke v pristanišču bomo imeli nekaj prostega časa za kopanje ali ogled mesta, nato pa se z vsemi tistimi, ki si želijo dan zaključiti z enim lepim in zanimivim pohodom, odpravili na Istrska ušesa pri Sočergi. Na skrajnem jugu kraškega roba, se skrivajo mogočni spodmoli, ki jih je izoblikovala narava. Zaradi značilnega zvočnega učinka so znani kot Ušesa Istre. Največji med njimi je globok 13 metrov in visok 12 metrov. Zaradi značilne oblike se tukaj ustvarja značilna topla mikroklima, ki daje zavetje za gnezdenje ogroženim pticam. Označena je tako, da so pod planinske markacije dodali tanko modro črto. Pot tehnično ni zahtevna in premore dva daljša vzpona.

Vse, ki vas luštno  septembrsko nedeljsko potepanje zanima, se prijavite na elektronski naslov: europadonna@europadonna.si. Lepo vabljeni!

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb.