Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > 22. redna letna skupščina združenja

22. redna letna skupščina združenja

Članice in člani Združenja Europa Donna Slovenija smo se včeraj, 23. junija 2020, zbrali na 22. redni letni skupščini, s katero smo zakorakali v 23. leto delovanja združenja.

Članice in člani Europe Donne, slovenskega združenja za boj proti raku dojk smo se včeraj, 23. junija 2020, zbrali na 22. redni letni skupščini, ki je potekala v zimskem vrtu kopališča Laguna mestna plaža, v Ljubljani. Zaradi epidemije novega koronavirusa smo letošnjo skupščino izpeljali šele v juniju.

Zbrane člane in članice združenja je uvodoma pozdravila predsednica Združenja Europe Donne Slovenija Tanja Španić. V nadaljevanju je predsednica podala vsebinsko in finančno poročilo za preteklo leto, predstavnica nadzornega odbora Marija Ferlež pa je predstavila poročilo nadzornega odbora. Skupščina se je nadaljevala s predstavitvijo vsebinskih izhodišč, delovnega programa in finančnega plana za tekoče leto. Udeleženke so se vključevale v razpravo in vsi sklepi so bili soglasno potrjeni.

Letošnje aktivnosti smo morali že marca prilagoditi epidemiji novega koronavirusa, delo je potekalo od doma, večina aktivnosti se je preselilo na splet. Bolnicam in svojcem smo bili na voljo na svetovalnih telefonih, kjer smo skušali odgovoriti na številna vprašanja in poiskati rešitve za težave povezane z onkološkim zdravljenjem. Programe psihosocialne podpore v okviru programa Roza in aktivnosti sekcij združenja smo preselili na splet. Pomemben del dejavnosti združenja ostaja osveščanje. V rožnatem oktobru bomo zaradi prisotnosti novega koronavirusa več poudarka dali spletnemu osveščanju in manjšim dogodkom. Pomemben del delovanja ostaja povezovanje članic prek različnih aktivnosti, gibanja in druženja, pomoč bolnicam preko sekcij, psihosocialne podpore, podpore bolnicam, svojcem in otrokom v okviru programa Roza, ki ga financira Ministrstvo za zdravje.

Skupščina je potrdila tudi spremembe statuta, ki jih je predstavila članica upravnega odbora Rina Klinar, v katerem so združeni in preurejeni cilji zduženja, prenovljene so pristojnosti skupščine in upravnega odbora ter dodane dodatne možnosti sklica in izvedbe skupščine članov.