Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > 23. redna letna skupščina združenja

23. redna letna skupščina združenja

Članice in člani Združenja Europa Donna Slovenija smo se včeraj, 24. marca 2021, zbrali na 23. redni letni skupščini, ki je tokrat zaradi epidemiološke situacije potekala prek spleta.

Članice in člani Europe Donne – Slovenskega združenja za boj proti raku dojk smo zbrali na 23. redni letni skupščini, ki je zaradi epidemioloških razmer potekala drugače kot smo vajeni. Tudi skupščino smo kot večino drugih aktivnosti v zadnjem letu prenesli na splet in je potekala prek spletne platforme Zoom.

Zbrane članice in člana združenja je uvodoma pozdravila podpredsednica Združenja Europe Donne Slovenija Radka Tomšič Demšar, ki med porodniško odsotnostjo nadomešča predsednico Tanjo Španić. Po uvodnih pozdravih smo z video kolažem predstavili, kako smo se v preteklem letu v Združenju Europa Donna Slovenija odzvali na izzive, ki jih je pred nas postavila epidemija COVID-19. Član upravnega odbora združenja Gregor Cuzak pa je v kratkem predavanju spregovoril o digitalizaciji zdravstva v Sloveniji.

V nadaljevanju je podpredsednica Radka Tomšič Demšar podala vsebinsko poročilo, zakladničarka Livija Rojc Štremfelj pa finančno poročilo za preteklo leto. Večino lanskoletnih aktivnosti smo morali prilagoditi epidemiji koronavirusa, razev v poletnih mesecih je delo potekalo na daljavo, večina aktivnosti se je preselilo na splet. Predsednica nadzornega odbora Vesna Gregorič je predstavila poročilo nadzornega odbora.

Skupščina je razrešila predsednico, podpredsednico in člane organov, ki jim je letos potekel mandat, nato pa potrdila kandidate za nov mandat, in sicer za predsednico dr. Tanjo Španić, podpredsednico Radko Tomšič Demšar, člane upravnega odbora Rino Klinar, Livijo Rojc Štremfelj, Darjo Molan, Gregorja Cuzaka in Klaro Kresevič Bajec, članice nadzornega odbora Marijo Ferlež, Jerico Jančar in Evo Mohar ter članice častnega razsodišča Dušo Mandić, Meto Vodiškar in Pavluško Drnovšek. Skupščina se je nadaljevala s predstavitvijo vsebinskih izhodišč, delovnega programa in finančnega plana za tekoče leto. Vsi sklepi so bili soglasno potrjeni. Tudi letos pomo nadaljevali s programi osveščanja in podpore bonicam in njihovim svojcem, aktivnosti pa bomo sproti prilagajali epidemiološki situaciji in veljavnim ukrepom.