Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > 24. redna letna skupščina združenja

24. redna letna skupščina združenja

Članice in člani Združenja Europa Donna Slovenija smo se včeraj, 22. 3. 2022 zbrali na 24. redni letni skupščini, ki je že drugo leto zapored zaradi epidemiološke situacije potekala prek spleta.

Članice in člani Europe Donne – Slovenskega združenja za boj proti raku dojk smo se včeraj, 22. marca 2022 zbrali na 24. redni letni skupščini. Tako kot smo se v zadnjih dveh letih epidemije že dodobra navadili, je potekala prek spletne platforme Zoom.

Zbrane članice in člana združenja je na začetku pozdravila predsednica Združenja Europa Donna Slovenija Tanja Španić.

Po uvodnem nagovoru in izvolitvi organov skupščine smo prisluhnili kratkemu predavanju dr. Tanje Bagar, CBD in drugi kanabinoidi pri bolnicah z rakom dojk. Zanimivega predavanja je bilo še prehitro konec, časa za vprašanja tokrat ni bilo, zato bomo dr. Tanjo Bagar gotovo še povabili v našo družbo.

V nadaljevanju skupščine je predsednica Tanja Španič predstavila vsebinsko poročilo, zakladničar Gregor Cuzak pa finančno poročilo za preteklo leto. Večina aktivnosti je še vedno tekla v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa. Delo je v veliki meri potekalo na daljavo in prek spleta, razen v spomladanskih, poletnih in jesenskih mesecih, ko je bilo več možnosti za druženje v živo, predvsem zunaj. Predsednica nadzornega odbora Eva Mohar je predstavila poročilo nadzornega odbora.

Predsednica združenja je nato spregovorila o pomembni obletnici, ki bo zaznamovala letošnje leto. Združenje Europa Donna Slovenija namreč v tem letu obeležuje 25 let svojega delovanja. Pomembna obletnica predstavlja tudi osnovo za letošnji program, vsebinska izhodišča in finančni plan za leto 2022, ki sta jih predstavila predsednica in zakladničar. Tudi letos bomo nadaljevali s programi osveščanja in podpore bonicam in njihovim svojcem, v upanju, da se bomo letos večkrat videli v živo. S tem namenom se bomo odpravili tudi po Sloveniji in obeležili 25 let osveščanja o raku dojk in rakih rodil.

Skupščina je razrešila članico upravnega odbora in zakladničarko Livijo Rojc Štremfelj, ki se ji je predsednica zahvalila za izjemen prispevek pri zbiranju sredstev za združenje ter imenovala novo članico upravnega odbora Almo Pašanović. Vsi sklepi so bili soglasno potrjeni.

Hvala vsem, ki ste se bili z nami na skupščini se zahvaljujemo za vaš čas in upamo, da se kmalu vidimo v živo!