Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Delavnice čuječnosti v Ljubljani

Delavnice čuječnosti v Ljubljani

Vabimo vas na cikel delavnic čuječnosti, ki bodo spomladi potekale v Ljubljani.

V okviru programa ROZA bomo marca 2020 v sodelovanju z Društvom za razvijanje čuječnost pripravili že šesti cikel delavnic čuječnosti.

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. S čuječnostjo svojo pozornost usmerjamo na trenutno izkušnjo, kot se poraja tukaj in zdaj. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse čuječnosti posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno in globoko izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja in višjega vrednotenja samega sebe, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Vabljeni, da se nam pridružite. Delavnice čuječnosti bodo potekale ob ponedeljkih popoldan na Društvu za razvijanje čuječnosti, Cankarjeva cesta 9, v Ljubljana. Prvo srečanje bo 23. marca 2020. delavnice obsegajo osem srečanj po 2 uri.

Predhodne prijave sprejemamo na elektronski naslov roza@europadonna.si do zapolnitve 12 prostih mest ali najkasneje do petka, 13. marca 2020.
Delavnice bodo potekale v okviru programa ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.
< Vse novice