Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Delavnice čuječnosti v Slovenski Bistrici

Delavnice čuječnosti v Slovenski Bistrici

Vabimo vas na cikel delavnic čuječnosti, ki bodo tokrat ponovno potekale v Slovenski Bistrici.

V okviru programa ROZA bomo v začetku pomladi 2019 v sodelovanju z Društvom za razvijanje čuječnost pripravili že peti cikel delavnic čuječnosti.

Čuječnost (ang. mindfulness) je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti. S čuječnostjo svojo pozornost usmerjamo na trenutno izkušnjo, kot se poraja tukaj in zdaj. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov in namer ter zunanjega dogajanja. Raziskave kažejo, da je redno izvajanje prakse čuječnosti posameznikom pomagalo vzgojiti dolgoročno in globoko izkušnjo notranje mirnosti, dobrega počutja in višjega vrednotenja samega sebe, vključno z zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti.

Vabljeni, da se nam pridružite. Delavnice čuječnosti bodo tokrat ponovno potekale na Štajerskem koncu v Slovenski Bistrici. Predhodne prijave sprejemamo na elektronski naslov roza@europadonna.si do zapolnitve 12 prostih mest.

Skupina za bolnice z napredovalim rakom dojk bo potekala v okviru programa ROZA, ki ga v obdobju 2017-2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.