Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Dogodki ob svetovnem dnevu ginekološke onkologije

Dogodki ob svetovnem dnevu ginekološke onkologije

Pridružite se nam na pohodu ali nas obiščite na stojnici v Gornji Radgoni, Ljubljani ali Mariboru.

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodkih osveščanja ob Svetovnem dnevu ginekološke onkologije, ki bodo 20. septembra 2024 v Gornji Radgoni in Ljubljani ter 21. septembra 2024 v Mariboru. Obiščete nas lahko na stojnicah, kjer boste prejeli informacije o rakih rodil v obliki zgibank ali pa se boste lahko pogovorili s članicam Združenja Europa Donna. Poleg tega bomo v Ljubljani in Mariboru ob 14. uri organizirali krajši pohod v znak podpore in osveščanja. S svojo prisotnostjo lahko pomagate povečati zavedanje o rakih rodil.

September je mesec ginekološke onkologije, namenjen osveščanju o rakih rodil in spodbujanju zgodnjega odkrivanja. Med rake rodil umeščamo rak materničnega vratu, materničnega telesa, jajčnikov, jajcevodov, zunanjega spolovila in nožnice. Te oblike raka prizadenejo na tisoče žensk po svetu, zgodnje odkrivanje in pravočasno zdravljenje lahko močno izboljšata možnosti za uspešno okrevanje.

Letošnja kampanja ob svetovnem dnevu ginekološke onkologije »World GO Day«, kateri se pridružujemo že 4. leto zapored, se osredotoča na osveščanje o stigmi, s katero se soočajo ženske z raki rodil. Napačna prepričanja in družbeni pogledi pogosto vodijo v pozno iskanje pomoči, zato želimo z različnimi projekti osveščanja zmanjšati stigmo in spodbuditi ženske, da pravočasno poiščejo pomoč brez sramu ali strahu.

V okviru projekta osveščanja ob Svetovnem dnevu ginekološke onkologije, smo pripravili tudi čudovite posnetke žensk, ki so se soočile z raki rodil in specialistov s področja ginekološke onkologije, ki jih bomo prikazovali med 9. in 20 septembrom – mesecem osveščanja o rakih rodil. Vabljeni, da si jih ogledate na Instagram in Facebook profilu Združenja Europa Donna Slovenija.

DOGODKI, kjer nas lahko obiščete:

20. septembra na Prešernovem trgu Ljubljane med 11. in 16. uro.  

Pričetek in cilj prehoda je pri stojnicah.

20. septembra v centru Gornje Radgone v sklopu kmečke tržnice med 9. in 13. uro

21. septembra v Europarku v Mariboru med 8. in 21. uro

Pričetek in cilj prehoda je pri stojnicah.