Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Evropski teden boja proti raku

Evropski teden boja proti raku

Ob začetku Evropskega tedna boja proti raku strokovnjaki opozarjajo prebivalce Slovenije, da tudi v času COVID-19, skrbijo za zdrav življenjski slog, se ne prepustijo škodljivim razvadam, se odzovejo vabilom v presejalne programe za raka ter so pozorni na zgodnje znake raka in ne odlašajo z obiskom pri zdravniku.

Ob začetku Evropskega tedna boja proti raku ključni deležniki za obvladovanje raka v Sloveniji izpostavljajo, kako pomembno je, da Slovenke in Slovenci tudi v času epidemije COVID-19 in po njej skrbijo za svoje zdravje na vseh področjih, vključno s preventivo raka. Zveza slovenskih društev za boj proti raku, Onkološki inštitut Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Ministrstvo za zdravje in Državni program obvladovanja raka opozarjajo, da je rak v Sloveniji vodilni vzrok prezgodnje smrti, opuščanje priporočil proti raku pa lahko privede do bistveno hujših posledic, kot jih prinaša COVID-19. Prebivalce Slovenije pozivajo, naj še naprej skrbijo za zdrav življenjski slog, se ne prepustijo zdravju škodljivim razvadam, se odzovejo vabilom v presejalne programe za raka ter so pozorni na zgodnje znake raka in ne odlašajo z obiskom pri zdravniku.

 

Več o priporočilih priznanih slovenskih strokovnjakov za zdravo življenje brez raka tudi v času epidemije COVID-19. in po njej pa na spletni strani Priporočila proti raku.