Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > HOFER s kupci zbral 7.778 evrov za boj proti raku dojk

HOFER s kupci zbral 7.778 evrov za boj proti raku dojk

V podjetju HOFER so že četrto leto podali roko Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk – Europa Donna. Skupaj s svojimi kupci so letos v okviru Roza oktobra zbrali 7.778,40 evrov.

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah v Sloveniji in vsako leto prizadene okoli 1.400 žensk. V podjetju HOFER so že četrto leto podali roko Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk – Europa Donna. Skupaj s svojimi kupci so letos v okviru Roza oktobra zbrali 7.778,40 evrov.

Rak dojk je ob pravočasni diagnozi tudi zelo dobro ozdravljiv, zato je osveščanje in redno pregledovanje še kako pomembno. Tega se zavedajo tudi pri podjetju HOFER, kjer so s projektom Roza oktober v štirih letih sodelovanja z združenjem Europa Donna zbrali že 28.113,60 evrov.

Namen zbrane donacije
S sredstvi, ki so jih v podjetju HOFER zbrali lansko leto, smo omogočila izvedbo štiridnevnega tabora za otroke, ki imajo izkušnjo z neozdravljivo kronično boleznijo v družini. Letošnjo donacijo 7.778,40 evrov pa bomo namenili preventivnim programom osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk. Združenje Europa Donna v sodelovanju z zdravniki zagotavlja tudi podporo ob diagnozi, preverjene informacije o raku dojk ter svetovalne telefone za pomoč pri odločitvah ob zdravljenju te bolezni.

“Podjetju HOFER se zahvaljujemo za že tradicionalno podporo v rožnatem oktobru, mednarodnemu mesecu osveščanja o raku dojk. Že četrto leto zapored so zbrana sredstva od prodaje šampinjonov in letos tudi jabolk namenili aktivnostim našega združenja. Letošnja donacija bo tako podprla preventivne programe osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk. Veseli nas, da nam prejeta sredstva omogočajo nadgradnjo programov in aktivnosti, hkrati pa s pomočjo tovrstnih partnerstev širimo doseg naših sporočil osveščanja o raku dojk,” je ob zaključku letošnjega rožnatega oktobra povedala dr. Tanja Španić, predsednica slovenskega združenja Europa Donna.

Skrb za zdrav življenjski slog je stalnica skozi vse leto
Roza oktober je bil letos še intenzivneje usmerjen v osveščanje zaposlenih. V ta namen so, prav tako v tesnem sodelovanju z združenjem Europa Donna, organizirali potujočo posvetovalnico SKUPAJ.ZDRAVI, ki v oktobru in novembru obiskuje HOFERjeve trgovine po vsej Sloveniji ter zaposlenim omogoča individualni posvet s strokovnjakom ter pravilen prikaz pregleda na modelu.

“Tako kot naše kupce želimo tudi svoje sodelavce spodbujati k zdravemu življenjskemu slogu. Naši kupci so že vajeni, da lahko v oktobru podprejo boj proti raku dojk z nakupom šampinjonov v roza embalaži. Letos smo dobremu namenu dodali tudi najbolj pogost sadež – jabolka, ki so slovenskega porekla. S tem spodbujamo tudi zdravo izbiro, saj so tako jabolka kot šampinjoni del celovite zdrave prehrane, ki pripomore k boljšemu počutju,” pravijo pri HOFERju.