Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Mesec marec v skupini Bohinj

Mesec marec v skupini Bohinj

Skupina Bohinj je bila v mesecu marcu zelo aktivna. Preberite, kaj vse se je dogajalo.

Piše: Iva Lapajne

Kot se spodobi za ženske, smo 8. marec namenile sebi in druženju. Morda smo celo edina skupina, ki ima moškega člana? Tokrat se je naš Dušan izkazal v celoti. Ob okusnem štrudlu Dunje Trošt nas je počastil s pijačo, rožami in vsem kar sodi k dobremu počutju.

Predavanja nas ob strokovni vsebini obogatijo tudi z uporabnimi znanji. Zalka Zupan nam je predstavila Tehnike sproščanja s poudarkom na mišičnem sproščanju. Koristne vaje ne le za sprostitev čez dan. Preizkušeno umirijo in popeljejo v spanje tudi ponoči, ko se morda zbudimo in nam misli uhajajo  po svoje.

V sklopu spoznavanja naravne kozmetike smo že v mesecu februarju preko aplikacije Zoom izvedli delavnico Medene maske za obraz. V živo pa smo medu dodajali limono, jogurt, ovseno moko ali cimet na delavnici 18. marca. Vsi dobro vemo, kako izjemen učinek ima na naše počutje in nenazadnje na zdravje, smeh. Tega ni manjkalo niti v drugem sklopu delavnic, ko smo s pomočjo servietne tehnike za ponovno uporabo usposobili pločevinke in keramične ploščice. Na delavnici smo povabili tudi članice domačega društva invalidov, ki so se z veseljem odzvali našemu vabilu.

Aktivnosti je veliko, za vsakega se kaj najde. Imamo določena znanja in izkušnje, kar z veseljem podelimo. To nedeljo pa nas čaka še pohod na Nemški Rovt in dalje do vasi Ravne.

Dobro nam gre.