Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Obeležite rožnati oktober v svojem kraju

Obeležite rožnati oktober v svojem kraju

Tudi letos vabimo vse članice združenja, ki bi želele v svojem kraju ali občini obeležiti rožnati oktober, da nam pošljete svoj predlog dogodka ali aktivnosti!

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. S številnimi aktivnostmi po celotni Sloveniji vsak oktober osveščamo o raku dojk in opozarjamo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni. Za rakom dojk zbolevajo ženske po vsej Sloveniji, zato si želimo povečati osveščenost žensk prav v lokalnih okoljih.

Aktivnosti združenja bodo letos potekale nemoteno, saj nas po 2 letih ukrepov (upamo) čaka brezskrbna jesen, in z njo tudi rožnati oktober v vsej svoji razsežnosti!

Članice združenja, ki bi želele v svojem kraju ali občini obeležiti rožnati oktober, vabimo da nam pošljete svoj predlog dogodka ali aktivnosti najkasneje do 10. julija 2022 na e-mail naslov europadonna@europadonna.si. O rezultatih izbora in načinu podpore bodo koordinatorice obveščene po elektronski pošti, najkasneje do 1. avgusta 2022.

Za prijavo pripravite:

  • Kratek opis aktivnosti (namen, lokacija, datum in ura dogodka, ciljno občinstvo in predvideno število udeležencev)
  • Podporo Združenja ED Slovenija (opredelite potreben promocijski material in količino, navedite ali predvidevate prisotnost predstavnice združenja in promocijo na kanalih združenja: če da, katerih)
  • Promocijo (napišite, kako boste aktivnost promovirali in s kom se boste povezali, da jo boste izvedli).

Koordinatorice izbranih dogodkov prosimo, da po izvedbi dogodka pripravijo kratko poročilo in novičko o aktivnosti, vsaj pet fotografij (z navedbo avtorja fotografije in dovoljenjem za objavo) in povezave na objave v medijih.