Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Objavljen razpis Sklada Mojce Senčar

Objavljen razpis Sklada Mojce Senčar

Vabimo vas k prijavi za sofinanciranje raziskav s področja raka dojk in rakov rodil.

V Združenju Europa Donna Slovenija letos obeležujemo 25 let osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka ter podpore bolnicam in njihovim svojcem ob soočanju z boleznijo. V februarju, ob svetovnem dnevu raka, smo predstavili Sklad Mojce Senčar, danes pa objavljamo prvi razpis, ki bo leta 2023 podelil 50.000 evrov nepovratnih sredstev za podporo temeljnih, razvojnih, aplikativnih, kliničnih in nekliničnih raziskav, naravoslovnih in družboslovnih ved, s področja raka dojk in rakov rodil.

Sklad Mojce Senčarje prvi slovenski zasebni sklad za financiranje raziskav s področja onkologije, ki vsaj delno potekajo v Sloveniji, z željo boljšega razumevanja bolezni in izboljšanja celostne oskrbe onkoloških bolnikov bolnikov. Namen sklada je s podporo slovenskim raziskovalcem povečati možnosti za razumevanje, preprečevanje in zdravljenje raka dojk in rakov rodil.

Namen razpisa je z neodvisnimi finančnimi viri podpreti raziskave na področju raka dojk in rakov rodil iz različnih znanstvenih področij, ki v letu 2023 v celoti ali delno potekajo v Sloveniji. Za sofinanciranje razpisa Združenje Europa Donna Slovenija namenja 50.000 evrov. Višina razpisanih sredstev za posamezen projekt je od 5.000 do 15.000 evrov.

V okviru razpisa bo za leto 2023 odobreno sofinanciranje za največ 10 projektov. Na razpis se lahko prijavijo raziskovalci (visokošolski učitelji, visokošolski sodelavci, raziskovalci, mladi raziskovalci, doktorski študentje, ki imajo vsaj enega mentorja v RS; samostojni raziskovalci; v nadaljnjem besedilu: prijavitelj), ki večino časa delajo in raziskujejo v Republiki Sloveniji (v nadaljnjem besedilu: RS)

Vabimo vas k prijavi za sofinanciranje raziskav s področja raka dojk in rakov rodil. Prosimo, upoštevajte ključne datume razpisa, ki poteka do 16. januarja 2023.

Več o skladu Mojce Senčar in Besedilo ter priloge razpisa so objavljene na podstrani Sklad Mojce Senčar.