Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Pestro dogajanje v Skupini Bohinj

Pestro dogajanje v Skupini Bohinj

Preberite, kako aktivna je Skupina Bohinj!

V Bohinju smo s programom že dodobra v drugi polovici leta. Če smo v prvem delu leta izvajali program, ki je bil namenjen prepoznavnosti združenja in naše skupine, imamo v drugi polovici leta v programu velik poudarek na promociji rednega mesečnega samopregledovanja dojk ter odzivnosti na vabila državnih presejalnih programov DORA, ZORA in SVIT.  V »rožnatem« oktobru, ki je namenjen osveščanju, bomo z različnimi aktivnostmi prisotni v naši in sosednjih občinah. Tokrat v prepoznavnih majicah Europa Donna, Skupina Bohinj, za kar se zahvaljujemo TD Bohinj. Po  krajšem »počitku« v juliju smo bili v avgustu kar aktivni.

13. avgusta smo se povzpeli na 1.642 m visoki Ratitovec. Bilo je izjemno, pa ne le zaradi slikovite planine Pečana in številnih krav, ki se do sredine septembra pasejo na tem področju. Vsako druženje, predvsem pa pohodi so priložnost za še boljšo povezanost med nami. In imeli smo se res »fajn«.

19. avgusta pa smo bili na prvem izletu naše skupine. Obiskali smo Štanjel. Vsi, ki ste ga že obiskali, boste razumeli, če napišem, da smo bili ob zgodbah in predstavitvi zgodovine tega okoliša skoraj presunjeni, včasih začudeni in seveda hvaležni za to, kar nas je čakalo doma. Vodička Barbara nas je popeljala skozi skoraj neverjetno življenje in arhitekturo Štanjela ter družine Ferrari. Odločili smo se za prevoz z vlakom, kar nam je dalo več možnosti za sproščen klepet, veliko smeha in odličen Dušanov zajtrk. Tudi tokrat nas je Dušan presenetil z domačim kruhom in vrsto domačih slastnih dobrot. Ob tem pa vedno poskrbi, da smo vsi in vse poslikali.

Zahvala pa gre tudi ženskemu delu v naši pisarni Europe Donne v Ljubljani. Hvala za vse nasvete in pomoč!

Za skupino Bohinj: Iva Lapajne (tekst in fotografije).