Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Poletna rekreacija na Obali

Poletna rekreacija na Obali

Članice združenja vabimo, da se nam v teh vročih poletnih dneh pridružite pri rekreacijskih aktivnostih na obali.
Podružnica Združenja Europa Donna Obala vabi vse članice združenja, da se nam v teh vročih poletnih dneh pridružite pri rekreacijskih aktivnostih na Obali. Pridružite se nam, tudi tiste članice, ki ste na dopustu na slovenski obali.

Veslanje v Kajak kanu klub Žusterna v Kopru

Veslanje poteka vsako sredo, ob 18. uri, v Kajak kanu klubu Žusterna v Kopru. Inštruktor veslanja je gospa Nada Zajc, naša članica in aktivna veslačica. Veslanje ima mnoge dobre lastnosti, ki krepijo naše telo, nam dajejo občutek mirnosti in veselja na gladini morja. Veslanje izboljša pretok krvi, delovanje srca in ožilja, poveča mišično moč in vzdržljivost celega telesa.  Zmotno je razmišljanje, da bolnice z odstranjenimi bezgavkami in limfedemom ne smejo veslati. Ravno nasprotno, rahlo gibanje rok pri veslanju povečajo tudi praznjenje limf in s tem tudi manjšo zateklosti roke. Obremenitev sklepov pri veslanju je zelo razbremenjujoča za gležnje, kolena, komolce, kolke in ramena.

Namizni tenis v Medgeneracijskem centru Izola

V sodelovanju z Medgeneracijskim centrom Izola, vabimo vse naše članice na rekreacijo z igranjem  namiznega tenisa. Izvaja se v naslednjih terminih:
  • ponedeljek, sreda in petek , od 10.30 do 12.30
  • torek in četrtek,  od 14. do 16. ure
Obvezne prijave za prosto mizo na tel: 08/201-41-30, naslov: Livade 7, Izola

Nordijska hoja v Kopru

Nordijska hoja je ena najbolj zdravih in naravnih aktivnosti.  Izvaja se na prostem in je poceni. To je vadba, ki jo lahko izvajamo vse leto, tudi med ukrepi Covid 19. Za razliko od navadne hoje in pohodništva pri nordijski hoji uporabljamo večino mišičnih skupin, kar pomeni, da ima vadba bolj celosten in zdrav učinek na telo; koraki so daljši, viden je odriv s palicami z bolj vzravnano držo. Poraba kalorij pri nordijski hoji je do 30 % večja kot pri običajni hoji, pri tem pa ugodno delujemo na sklepe. Pri hoji se pospeši izločanje endorfinov, ki so učinkoviti zoper anksioznost in depresijo, krepi se srčno-žilni sistem, kostno-mišični, imunski sistem, dihala, je ena najboljših vadb za preprečevanje in zdravljenje bolezni hrbtenice, pomaga pri oblikovanju postave, je zelo učinkovita za preprečevanje osteoporoze, primerna je za rehabilitacijo po operacijah in hujših boleznih. Vadba je koristna v vseh življenjskih obdobjih.
Do 31. julija 2021 nam vaditeljica Katja podari brezplačno vadbo nordijske hoje. Izkoristimo to izkušnjo in z redno vadbo nordijske hoje nadaljujmo v jeseni. Dobimo se na vhodu stadiona Bonifica v Kopru (vhod nasproti Lesnine).
Urnik za julij 2021
  • ponedeljek, sreda  ob 20.30
  • torek, četrtek ob  7. uri
 Palice dobimo pri vaditeljici. Pridite, veseli bomo vaše družbe