Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > »Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«

»Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«

Letošnji teden boja proti raku poteka pod geslom »Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«, s čimer organizatorji tokrat ponovno izpostavljajo pomen preventive.

Z današnjo novinarsko konferenco se začenjajo dogodki ob Tednu boja proti raku, ki jih organizira Zveza slovenskih društev za boj proti raku, tudi letos v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana. Letošnji teden poteka pod geslom »Priporočila proti raku naj ne obvisijo v zraku«, s čimer organizatorji tokrat ponovno izpostavljajo pomen preventive raka. Upoštevanje priporočil Evropskega kodeksa proti raku bi lahko breme raka zmanjšalo za 30–50 %. V posebnem projektu z naslovom, ki je geslo tega tedna, priporočila, združena v Evropskem kodeksu proti raku, z novimi pristopi širijo v različnih ciljnih skupinah prebivalstva, predvsem med dijaki v nekaterih srednjih šolah in zaposlenimi v zavodih in podjetjih.

Vse pomembne ukrepe obsega tudi novi Državni program za obvladovanje raka 2017–2022. Na novinarski konferenci so bile predstavljene tudi pomembne novosti OI v letu 2017. Več informacij na spletni strani Onkološkega inštituta Ljubljana.