Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Psihosocialna podpora bolnicam in njihovim svojcem v okviru programa ROZA

Psihosocialna podpora bolnicam in njihovim svojcem v okviru programa ROZA

Diagnoza rak v življenje ženske ponavadi vstopi nepričakovano in vpliva na vse ravni njenega življenja. Podporo pri soočanju z diagnozo in za kakovostno življenje po zdravljenju lahko bolnice in njihovi svojci poiščejo tudi v okviru naših programov.

V junijski številki Novic Europa Donna (prelistajte po našem arhivu) smo podrobneje spregovorili o vprašanjih in izkušnjah, s katerimi se srečujejo bolnice ob soočanju z diagnozo rak in predstavili različne oblike psihosocialne podpore, ki jo skupaj s partnerji razvijamo v okviru programa ROZA. Diagnoza rak v življenje ženske ponavadi vstopi nepričakovano in vpliva na vse ravni njenega življenja, prizadene pa tudi njene svojce in bližnje. Podporo pri soočanju z diagnozo in za kakovostno življenje po zdravljenju lahko bolnice in njihovi svojci poiščejo tudi v okviru naših programov.

Jeseni nadaljujejmo z aktivnosti programa ROZA. Spremljajte naše objave na spletni strani in Facebook profilu. V naslednjih tednih bomo razpisali nove termine za Delavnice čuječnosti, ki jih pripravlja Društvo za razvijanje čuječnosti. Povabili vas bomo tudi v drugi cikel srečanj podporne skupine za svojce pod vodstvom strokovno usposoblje sodelavke Fakultete za psihoterapevtsko znanost Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Septembra začenjamo tudi z raziskavo o potrebah bolnic z rakom dojk in rodil, ki jo bomo izvedeli v sodelovanju s Centrom za socialno psihologijo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani in nam bo v pomoč pri načrtovanju programov in aktivnosti Združenja Europa Donna Slovenija. Spletno anketo bomo objavili na začetku septembra.

Vse o jesenskih aktivnostih v okviru programa ROZA boste lahko prebrali tudi v septemberski številki Novic Europa Donna. Program ROZA v obdobju 2017-2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, udeležba v aktivnostih je brezplačna. Več o programu ROZA.