Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Psihosocialna podpora

Psihosocialna podpora

V Europi Donni Slovenija smo bolnicam in njihovim svojcem ter prijateljem pripravili nekaj možnosti za psihosocialno podporo in pomoč v stiski.

Za pomoč pri odločitvah posameznic o zdravljenju in odgovore na vprašanja, ki se vam porajajo lahko pokličete na katerega od naših svetovalnih telefonov

Bolnice in ozdravljenke se lahko pridružijo podporni skupini, ki poteka v okviru Stika, centra za psihoterapijo in kakovost odnosov in se srečuje dvakrat mesečno v popoldanskem času. Vabljene tudi na sklop delavnic programa čuječnosti, ki potekajo v okviru projekta Roza, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, in so za udeleženke brezplačne.

Svojce in prijatelje pa vabimo v podporni skupi, ki potekajo pod vodstvom strokovno usposobljenih sodelavcev Fakultete za psihoterapevtsko znanost (SFU Ljubljana). Prva skupina je namenjena svojcem bolnic z rakom dojk ali rakom rodil, druga skupina pa žalujočim, ki jih je prizadela izguba bližnje osebe zaradi raka. Srečanja obeh skupin potekata v okviru projekta Roza, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, in so za udeležence brezplačne.