Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Povabilo k raziskavi: Analiza napovednih dejavnikov nezadovoljenih potreb bolnic z rakom dojke v družinski medicini

Povabilo k raziskavi: Analiza napovednih dejavnikov nezadovoljenih potreb bolnic z rakom dojke v družinski medicini

Vabimo vas k raziskavi Asist. Špele Miroševič, mag. biopsih. z Medicinske fakultete Ljubljana, s katero želi preveriti kakšno je stanje nezadovoljenih potreb preživelih onkoloških bolnikov v Sloveniji.

Na Onkološkem Inštitutu v Ljubljani od septembra 2021 teče raziskava z naslovom “Analiza napovednih dejavnikov nezadovoljenih potreb bolnic z rakom dojke v družinski medicini”. Namen raziskave je preveriti stanje nezadovoljenih potreb onkoloških bolnic raka dojke po končanem zdravljenju. Raziskovalce zanima do kolikšne mere onkološki bolniki poročate, da vaše potrebe, v povezavi z vašo boleznijo v zdravstvu in doma, niso bile ustrezno naslovljene.

Pridobljeni rezultati bodo služili kot opora novim smernicam pri delu družinskih zdravnikov v ambulantah. Vaše sodelovanje predstavlja dragoceno pomoč pri razvoju znanosti.

Vprašalnik izpolnite, če izpolnjujete naslednje pogoje:

  1. Diagnoza raka dojke
  2. Končano primarno zdravljenje (operacija, kemoterapija, obsevanje), hormonsko/dopolnilno zdravljenje lahko še vedno teče.
  3. Katerikoli ambulantni obisk (diagnostika, kontrola, terapija) Onokološkega Inštituta v Ljubljani v času od septembra 2021 do februarja 2022
  4. Nad 18 let starosti

Izpolnitev vprašalnika vam bo vzelo 20 minut vašega časa. Za sodelovanje ne boste prejele plačila, lahko pa se odločite za sodelovanje v nagradni igri (v vprašalniku označite, da soglašate z nagradno igro), v kateri se potegujete za eno izmed naslednjih nagrad:

  1. Vikend paket oddih za 2 osebi v Hotelu LifeClass Portorož
  2. Bon za 60-minutno masažo v kraju izžrebanke
  3. Bon v vrednosti 50 eur: Mladinska knjiga

Izžrebanci bodo o nagradi obveščeni po e-mail naslovu, predvidoma februarja 2022.

Anketa je dostopna TUKAJ.