Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Redna telesna vadba tudi pozimi

Redna telesna vadba tudi pozimi

Tudi pozimi vas spodbujamo k redni telesni aktivnosti in vas vabimo, da se vključite v katero od vadb in poskrbite za svoje zdravje.  

Joga za ženske z izkušnjo raka dojk in rakov rodil
Joga pomaga ženskam, ki so prebolele raka dojk ali raka rodil k hitrejšem in boljšemu okrevanju po bolezni ter ohranjanju zdravja. Deluje kot podpora po zaključenem zdravljenju, povečuje moč in razteznost tkiv, uravnava čustvena nihanja, zmanjšuje utrujenost in simptome menopavze (oblivi, bolečine v sklepih, mišicah in kosteh, razdraženost, nespečnost). Vadi se s pripomočki (kocke, kvadri, pene, trakovi, vrvi, stoli). Sekvence so prilagojene udeleženkam in njihovim potrebam.

Novo mesto
Vadbo v Novem mestu bo vodila certificirana učiteljica Iyengar joge Natalija Šintler, ki je tudi sama prebolela raka dojk. Vadba bo potekala od v novem letu v primeru vsaj 5 prijavljenih v prostorih Krajevne skupnosti Ločna- Mačkovec, Seidlova cesta 28, Novo mesto. Subvencionirana cena posamezne vadbe je 8,5 eur (plačuje se po mesecih). Prijave do konca leta 2018 na: sportna@europadonna.si.

Ljubljana
Nadaljujemo z vadbo joge v Ljubljani v že stalnih terminih, in sicer torek ob 16.15 in sreda ob 18. uri v športni dvorani Tabor. Vodi jo certificirana učiteljica Iyengar joge Lana Dodig. Subvencionirana cena posamezne vadbe je 8 eur (plačuje se po tromesečjih). Prijave na: sportna@europadonna.si, prednost imajo vadeče, ki so vadbo joge obiskovale v preteklem obdobju. Vse na novo prijavljene morajo pred pristopom k vadbi izpolniti zdravstveni vprašalnik.

Telovadba v Slovenski Bistrici
Vabimo vas, da se prijavite na telovadbo za članice Europe Donne v Slovenski Bistrici, ki poteka v prostorih Europe Donne v Slovenski Bistrici na Partizanski 22 dvakrat na teden. Vadba je prilagojena udeleženkam. Prijave so obvezne na sportna@europadonna.si

Program EVA v Ljubljani in v Novi Gorici
Vabimo vas, da se prijavite v program EVA (edukacija, vadba, analiza), ki združuje vadbo, predavanja in meritve. Program spodbuja ženske, ki so zbolele za rakom, da s telesno dejavnostjo tudi same prispevajo k svojemu zdravljenju, hitrejšemu in lažjemu okrevanju ter kakovostnemu življenju po bolezni. Vadba bo v novem letu potekala ob torkih in četrtkih na Fakulteti za šport v Ljubljani ter ob torkih in petkih v športni dvorani Gimnazije Nova Gorica. Prijave za Ljubljano pošljite na sportna@europadonna.si; za Novo Gorico pa na info@program-eva.si. Več o brezplačnem programu EVA, ki ga podpira Ministrstvo za zdravje.

Na željo članic smo pripravljeni podpreti vadbe tudi v drugih krajih po Sloveniji. Kjer bi želeli imeti funkcionalno vadbo, zberite vsaj 10 kandidatk, ki morajo biti članice Europe Donne in priskrbite vadbeni prostor, mi pa poskrbimo za vaditelja.