Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Rožnati oktober 2021 na Zgornjem Gorenjskem

Rožnati oktober 2021 na Zgornjem Gorenjskem

Od začetka oktobra se je na Zgornjem Gorenjskem zvrstilo več aktivnosti, na katerih osveščajo o pomenu rednega mesečnega samopregledovanja in udeležbi na presejalnem programu DORA. Nekaj dogodkov se bo zvrstilo tudi naslednji teden, vabljeni, da se pridružite!

Splošna bolnišnica Jesenice, od leve: Rina Klinar, Než Rode, Sandra Jerebic

Od začetka oktobra se je na Zgornjem Gorenjskem zvrstilo več aktivnosti, na katerih osveščajo o pomenu rednega mesečnega samopregledovanja in udeležbi na presejalnem programu DORA. Stojnice so pripravili v Splošni bolnišnici Jesenice, V zdravstvenem domu Jesenice in zdravstvenih postajah v Kranjski Gori in na Breznici ter v Zdravstvenem domu Radovljica. Zdravstveno vzgojni center Jesenice je pripravil tudi predavanje Rožnata delavnica za zdravje dojk preko aplikacije ZOOM

Rožnati oktober pa zaznamujejo tudi jeseniški hokejisti z rožnatimi vezalkami na drsalkah. Na pomen osveščanja spominjajo tudi izbrane knjige v občinskih knjižnicah v Radovljici in na Jesenicah.

Nekaj dogodkov se bo zvrstilo tudi naslednji teden. V ponedeljek, 18. oktobra bo v Zdravstvenem domu na Jesenicah 6 minutni test hoje, zatem bo ob 17. uri v Večgeneracijskem centru na Ljudski univerzi Jesenice pogovor »Živa knjižnica z živimi knjigami, « z osebnimi izpovedbi tistih, ki so se soočili z rakom.