Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Rožnati oktober v Kopru

Rožnati oktober v Kopru

Vabljeni, da se pridružite aktivnostim, ki jih v rožnatem oktobru pripravlja Krajevna skupnost Koper Center.

Oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, Krajevna skupnost Koper Center se s številnimi aktivnostmi pridružuje osveščanju o raku dojk – najpogostejšem raku pri ženskah.

5. oktober 2019 – 9.00-13.00
Stojnica na Koprski tržnici
V sodelovanju z Europa Donna, slovenskim združenjem za boj proti raku dojk, bomo občane in občanke informirali o pomenu Roza oktobra in jih oskrbeli z učinkovitim promocijskim gradivom.

10. oktober 2019 – 17.00
Taverna Koper
Sprehod po zgodovinskem Kopru, ki ga bo vodila umetnostna zgodovinarka dr. Neža Čebron Lipovec. Udeleženci sprehoda bodo svojo podporo onkološkim bolnikom, svojcem in prijateljem izkazali z rožnatimi pentljami, majicami in baloni ter se tako simbolično pridružili boju proti težki, a ozdravljivi bolezni.

17. oktober 2019 – 18.00-20.00
Center mladih Koper, Gregorčičeva 4
PREDAVANJE O OZAVEŠČANJU MLADIH GLEDE OBOLELOSTI ZA RAKOM
Predavanje bo vodila dr. Tanja Španič, predsednica Europa Donna, svoje izkušnje pa bo orisal tudi poklicni nogometaš Jaka Jakopič, predstavnik Onko man-a (Onkološko društvo za moške). Po predavanju vabimo k sproščenem druženju.

24. oktober 2019 – 18.00
Sedež KS Koper Center, Ulica OF 9
OKROGLA MIZA O PROBLEMATIKI ONKOLOŠKIH BOLNIKOV in sproščen pogovor na temo v sodelovanju z Europa Donna. Na okrogli mizi bodo sodelovali dr. Jadranka Vrh Jermančič, specialistka patološke morfologije ter predstavniki Zdravstvenega doma Koper. Po srečanju vabimo k druženju.