Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Rožnati oktober: Zaupajte svojim rokam za zdravje dojk

Rožnati oktober: Zaupajte svojim rokam za zdravje dojk

Vabljeni, da se nam pridružite v torek, 16. oktobra 2018, ob 16. uri, v prostorih Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani, na predavanju Zaupaj svojim rokam za zdravje dojk.

Vljudno vas vabimo na predavanje Zaupaj svojim rokam za zdravje dojk, s katerim bomo v Združenju Europa Donna Slovenija obeležili rožnati oktober, mesec osveščanja o raku dojk.

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli okoli 1300 žensk in do 15 moških. To pomeni, da vsak dan nekje v Sloveniji vsaj tri ženske izvedo za diagnozo, to niso samo številke, to so naše žene, mame, hčere, prijateljice in sodelavke. Vedeti moramo, da je rak dojk visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje obolevnosti pomembno predvsem osveščanje o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni.

Na predavanju bosta predsednica Združenja Europa Donna Slovenija dr. Tanja Španić in častna predsednica Združenja Europa Donna Slovenija Mojca Senčar predstavili pomen zdravega načina življenja, redne telesne aktivnosti in vzdrževanja primerne telesne teže, ki skupaj s poznavanjem svojega telesa in rednim mesečnim samopregledovanjem v mladosti pripomore k zdravju posameznika v kasnejših letih. Predstavili bomo kratke izobraževalne videovsebine, s katerimi bomo promovirali zdrav življenjski slog, pomen samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk in osveščali širšo slovensko javnost. Izdelavo videovsebin je podprla Zavarovalnica Triglav. Na silikonskem modelu dojk pa boste lahko preverili pravilno tehniko samopregledovanja,

Vabljeni, da se nam pridružite v torek, 16. oktobra 2018, ob 16. uri, v prostorih Tehnološkega centra Skupine Triglav – Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani, ki obiskovalcem nudi vpogled in možnost uporabe inovativnih digitalnih rešitev.