Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Seminar za članice Združenja Europa Donna Slovenija

Seminar za članice Združenja Europa Donna Slovenija

Za nami je zelo uspešen spletni seminar, ki se ga je udeležilo več kot 250 poslušalk in poslušalcev.

Po lanskem premoru, ko smo morali naš tradicionalni seminar za bolnice v Portorožu zaradi epidemiološke situacije odpovedati, smo se letos odločili, da izpeljemo spletno različico. Zadnji vikend v novembru smo povabili naše članice na seminar, ki je potekal preko spletne platforme Zoom. Veseli smo bili dobrega odziva, saj se je zbralo več kot 250 članic in članov združenja, ki so z zanimanjem prisluhnili izbranim temam, nekaterim že dobro znanim predavateljem in tudi novim strokovnjakom, ki so z nami delili svoje znanje in izkušnje s področja onkološkega zdravljenja, fitoterapije in prehrane.

Predsednica Tanja Španić je uvodoma nagovorila udeležence in na kratko predstavila aktivnosti in programe združenja za podporo članicam in njihovim svojcem. Prvi dan je že tradicionalno namenjem onkološkemu zdravljenju, dr. Simona Borštnar z Onkološkega inštituta je predstavila novosti pri zdravljenju zgodnjega in napredovalega raka dojk. Zdravljenje in posledice zdravljenja pri rakih rodil pa sta predstavila dr. Sebastjan Merlo in dr. Nina Kovačević iz Onkološkega inštituta. Vsi trije zdravniki so še dolgo odgovarjali na številna vprašanja bolnic, kar kaže na to, kako dragocena je ta možnost za naše članice.

V sobotno jutro smo se počasi prebudili in razgibali z jutranjo telovadbo, ki jo je kot vsako sredo v okviru programa za gibanje in šport, vodila kineziologinja Nastja Smodiš. Dr. Luka Kristanc je predstavil preplet fitoterapije in ekoterapije za spopad z okužbami dihal in krepitev odpornosti, dietetičarka Vesna Simič pa je v svojem predavanju Optimalna prehrana zame spregovorila o prehrani med in po zdravljenju raka. Po obeh predavanjih se je razvila zanimiva debata, vprašanj kar ni bilo konec in lahko bi še več časa namenili razpravi.

Vir  druge fotografije: instagram/corylrodriguez