Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Seminar za članice združenja Europa Donna

Seminar za članice združenja Europa Donna

Danes smo v Portorožu sklenili seminar za članice Europe Donne, na katerem se je zbralo skoraj 300 udeleženk, ki so z zanimanjem prisluhnile povabljenim predavateljem.
En izmed vikendov v novembru je že tradicionalno posvečen druženju ob morju, v Portorožu smo tudi letos izpeljali dvodnevni seminar za članice združenja Europa Donna. Zbrane udeleženke prisluhnejo informativnim predavanjem, prisotnim onkologom imajo možnost zastaviti vprašanja, s petkovo večerjo in sobotnim gibanjem pa poskrbimo tudi za nova poznanstva in prijateljsko druženje.
Predsednica Europe Donne Tanja Španić je uvodoma nagovorila udeležence in predstavila aktivnosti združenja. Dr. Simona Borštnar, specialistka internistične onkologije z Onkološkega inštituta je predstavila novosti pri zdravljenju zgodnjega in napredovalega raka dojk, dr. Mateja Krajc, vodja ambulante za genetsko svetovanje Onkološkega inštituta je predstavila delovanje ambulante za onkološko genetsko svetovanje, ki je namenjena posameznikom in družinam, kjer se rak pojavlja pogosteje in kadar je genski izvid pomemben za načrtovanje zdravljenja rakave bolezni. Dr. Sebastjan Merlo, ginekolog onkolog z Onkološkega inštituta je predstavil zdravljenje ginekoloških rakov. Po kratkih predavanjih so si strokovnjaki vzeli čas za odgovore na številna vprašanja žensk. Petkov večer smo zaključili z večerjo in plesom.
V soboto zjutraj je dr. Mojca Jensterle Sever spregovorila o zdravju kosti in preprečevanju dolgoročnih škodljivih učinkov zdravljenja. Za konec dvodnevnega druženja pa je svojo življenjsko zgodbo predstavil Uroš Brezavšček, katerega odraščanje so zaznamovale številne zdravstvene težave in mnoge težke preizkušnje, ki so ga naučile prevzeti odgovornost za ustvarjanje svoje resničnosti.
Študenti kineziologije s Fakultete za šport so pod vodstvom doc. dr. Vedrana Hadžića pripravili test telesne pripravljenosti udeleženk. Predstavnici Dior Slovenija pa sta z ličenjem poskrbeli, da smo se počutile še posebej lepo.
Podrobnejše poročilo o seminarju v Portorožu pa preberite v Novicah Europa Donna, ki izidejo 2. decembra 2019.