Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Telekom Slovenije in Samsung ob koncu prodaje “rožnatih mobitelov” predala donacijo v višini 10.000 evrov.  

Telekom Slovenije in Samsung ob koncu prodaje “rožnatih mobitelov” predala donacijo v višini 10.000 evrov.  

Telekom Slovenije in Samsung sta tudi letos podprla rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk s prodajo dveh »rožnatih mobitelov« in ob zaključku akcije Združenju Europa Donna Slovenija  predala donacijo v višini 10.000 evrov.

Rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, sta Telekom Slovenije in Samsung tudi letos podprla s prodajo dveh »rožnatih mobitelov«, in sicer sta to bila Samsung Galaxy Note10 Lite in Samsung Galaxy A51. Ob zaključku oktobrske akcije Modri Fon sta Telekom Slovenije in Samsung Združenju Europa Donna Slovenija od prodanih mobitelov predala donacijo v višini 10.000 evrov.

Radka Tomšič Demšar, podpredsednica Združenja Europa Donna Slovenija, se je ob prejemu donacije obema podjetjema zahvalila za dolgoletno zaupanje in podporo, ob tem pa se je zahvalila tudi kupcem mobitelov: »Hvala kupcem, ki ste akcijo podprli z nakupom ‘rožnatega mobitela’. Veseli smo, da ste nam tudi letos pomagali pri širjenju pomembnih sporočil o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk, zbrana sredstva pa nam omogočajo nadgradnjo programov in aktivnosti za bolnice in njihove svojce.«

V Telekom Slovenije in Samsungu ob tem dodajajo, da so ponosni, da so s prodajo mobitelov, ki z naprednimi funkcijami zagotavljajo lažje doseganje dobrega počutja in olajšajo skrb za zdravje, že 13. leto zapored podprli prizadevanja Združenja Europa Donna za boj proti raku dojk.

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah, zbolijo pa lahko tudi moški. Za uspešno zdravljenje in zmanjševanje umrljivosti je poleg osveščanja o zdravem načinu življenja in zgodnjega odkrivanja pomembno tudi takojšnje učinkovito in vsaki bolnici oz. bolniku prilagojeno zdravljenje.