Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Tolarske bankovce nam lahko pošljete tudi v roza kuverti

Tolarske bankovce nam lahko pošljete tudi v roza kuverti

V okviru dobrodelne akcije Napolni nas z upanjem zbiramo stare tolarske bankovce, ki jih bomo namenili razvoju programa ROZA. Tolarske bankovce nam lahko pošljete kar po pošti v posebnih roza kuvertah.

V okviru dobrodelne akcije Napolni nas z upanjem v Združenju Europa Donna vse do 1. marca 2019 zbiramo stare tolarske bankovce, ki jih bomo namenili razvoju programa ROZA za psihosocialno pomoč in podporo bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Če v vaši bližini ni trgovine Mercator ali NLB Poslovalnice, kjer v roza škatlah zbiramo stare tolarje, nam lahko tolarske bankovce pošljete kar po pošti v posebnih roza kuvertah. Roza kuverte so na voljo v zdravstvenih ustanovah po Sloveniji (seznam lokacij). Lahko pa roza kuverte naročite tudi na elektronskem naslovu europadonna@europadonna.si ali na telefonski številki (01) 231 21 01 in nam tolarske bankovce pošljete po pošti.

V Združenju Europa Donna Slovenija že več kot 20 let skrbimo za pomoč bolnicam in njihovim svojcem med zdravljenjem in po njem ter vse leto osveščamo o raku dojk in rakih rodil. Diagnoza rak vpliva na vse ravni življenja bolnice in prizadene tudi njene bližnje, zato si že vrsto let prizadevamo, da bi bolnicam in njihovim svojcem lahko zagotovili tudi ustrezno psihosocialno podporo. Le tako se bo bolnica lahko ustrezno soočila z boleznijo, sodelovala v procesu zdravljenja, lažje premagovala stranske učinke in se po zdravljenju hitreje vrnila v svoje socialno in delovno okolje. Pred dvema letoma smo aktivnosti psihosocialne podpore povezali v skupen program ROZA, ki ga v letih od 2017 do 2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje. V okviru programa Roza, ki ga izvajamo v sodelovanju s partnerji, so bolnicam in njihovim svojcem v času zdravljenja in po njem na voljo različne oblike psihosocialne podpore.

Naj stara valuta obolelim in njihovim svojcem prinese novo upanje. Pridružite se nam in podprite naša prizadevanja!

Podporniki in partnerji projekta

Mercator d.d.
NLB d.d.
MSD Merck d.d.
Internavti, družba za digitalno komuniciranje d.o.o.
Dnevnik, d.d.
TAM-TAM, d.o.o.
Europlakat d.o.o.
Bright Visuals
Časnik Večer d.o.o.
Val 202
Astrazeneca uk Limited, podružnica v Sloveniji
Roche Farmacevtska družba d.o.o.
Medis, d.o.o.
Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Koper
Pfizer podružnica Ljubljana