Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Vabilo na psihoedukativne delavnice za bolnice v Mariboru

Vabilo na psihoedukativne delavnice za bolnice v Mariboru

Vabimo vas na psihoedukativne delavnice za bolnice z rakom dojk ali raki rodil, ki bodo potekale dvakrat mesečno v Mariboru.

Vabimo ženske, ki so srečale z diagnozo rak dojk ali rak rodil na sklop psihoedukatinih delavnic. Delavnice bodo zajemale teme kot so: stres in soočanje/spoprijemanje z boleznijo, tehnike sproščanja, anksioznost in depresivnost, spoprijemanje z depresivnostjo in anksioznostjo.

Zaradi aktualnih razmer in ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-19 smo naša srečanja zopet začasno prestavili na virtualne platforme. Ker se nam zdi pomembno in v vseh pogledih koristno, da se naša srečanja v okviru psihoedukativnih delavnic v luči trenutnih razmer ne prekinejo, se zopet selimo na ZOOM. Po izkušnjah prvega vala epidemije (marca letos) so se le-te izkazale kot dobrodošle, učinkovite in predvsem preproste za izvedbo. Na posvetovalnicah se bomo poleg predvidenih psihoedukacijskih tem posvetile tudi aktualnim stresorjem, spopadanjem s samoizolacijo, karanteno, psihološkimi preventivnimi ukrepi in nasploh zdravemu načinu življenja, ki nam v teh težkih časih predstavlja še dodatno podporo tako fizičnemu kot tudi psihičnemu zdravju.

Srečanja se bodo odvijala vsakih 14 dni, ob torkih, ob 18.00 uri, pod vodstvom psihologinje Sanje Roškar. Priključile se boste lahko preko povezave, ki vam bo dan pred srečanjem poslana na vaš email naslov.  Potrebujete nameščeno ZOOM aplikacijo (na telefonu ali računalniku). S prvim srečanjem pričnemo v torek, 10. 11. 2020 ob 18.00 uri. Prisrčno vabljene!

Srečanja so brezplačna in potekajo v okviru programa ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. V kolikor bi se želeli vključiti v skupino, vas prosimo za predhodne prijave na elektronski naslov roza@europadonna.si.