Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Vabilo na Tabor za otroke

Vabilo na Tabor za otroke

Vabljeni na Tabor za otroke z izkušnjo z neozdravljivo, kronično boleznijo v družini, ki bo vsodelovanju s Slovenskim društvom hospic  potekal konec avgusta na Pohorju.

Dolgotrajno zdravljenje mame obremenilno vpliva na vso družino in še posebej na otroke, zato je del programa ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, namenjen prav otrokom. V sodelovanju s Slovenskim društvom hospic vabimo otroke v starosti 5 do 18 let na Tabor za otroke z izkušnjo z neozdravljivo, kronično boleznijo v družini. Tabor za otroke bo potekal od 27. do 30. avgusta 2020 na Pohorju. Prijave otrok na e-naslov: roza@europadonna.si do 15. julija oziroma do zapolnitve prostih mest. Prednost imajo otroci, ki na taboru še niso bili.

Tabor je štiri dnevni program za otroke, ki imajo izkušnjo z izgubo zdravja in spremenjenimi okoliščinami v družini. Tabor nudi varen prostor pri otrokovem spoprijemanju z izgubo zdravja in spremenjenimi okoliščinami v družini. Otroci bodo nastanjeni v sobah, ločeni po starosti in spolu. Za vse obroke in pijačo je poskrbljeno. Za otroke skrbi več strokovno usposobljenih voditeljev in prostovoljcev. Izvajalci kreativnih delavnic so ali usposobljeni voditelji za žalovanje ali voditelji z znanjem pomoči z umetnostjo.