Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Za nami je 16. seminar za članice Združenja Europa Donna Slovenija

Za nami je 16. seminar za članice Združenja Europa Donna Slovenija

Preberite, kako je potekal naš letošnji seminar!

2. in 3. decembra 2022 smo za več kot 300 članic združenja Europa Donna Slovenija po treh letih zopet organizirali tradicionalni seminar v Portorožu, ki je privabil članice iz celotne Slovenije.

Petek smo začeli s pozdravom predsednice Združenja, Tanje Španić. Za tem je občinstvo prisluhnilo zanimivim predavanjem naših predavateljev. Z novostmi pri raku dojk nas je seznanila dr. Simona Borštnar, z novostmi pri raku jajčnikov dr. Erik Škof, sledil pa je dr. Nikola Bešić in predavanje o življenju s posledicami raka. Slednje predavanje je poleg poučne vsebine poskrbelo tudi za veliko dozo smeha, ki je napolnil dvorano do zadnjega kotička. Sledil je pogovor z vsemi zgoraj omenjenimi strokovnjaki.

Prvi dan seminarja smo zaključili s skupno večerjo in druženjem ob glasbi. Zabava se je nadaljevala pozno v noč. Zahvaljujoč fotokotičku, kjer nam je Jan cel večer tiskal fotografije, pa bodo spomini ostali res trajni.

Sobotno jutro se je začelo s sproščujočim sprehodom in telovadbo na prostem, da smo se pripravili na nov dan seminarja. Po zajtrku so sledila tri zanimiva predavanja: Uporaba konoplje v onkologiji z dr. Tanjo Bagar, Pomen večjega stika s telesnimi občutki in čustvi za okrevanje in psihično odpornost s prof. dr. Metko Kuhar in Imam moč! S Sašo Einsiedler.

Po kosilu so sledili še pozdravi med članicami, lepe želje za prihajajoče leto in obljube, da se v kratkem spet vidimo.

Najlepša hvala vsem, ki ste se nam pridružili na seminarju, in se vidimo naslednje leto!