Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Za nami je 21. redna letna skupščina

Za nami je 21. redna letna skupščina

Članice in člani Združenja Europa Donna Slovenija smo se včeraj zbrali na 21. redni letni skupščini, s katero smo zakorakali v 22. leto delovanja združenja.
Članice in člani Združenja Europa Donna Slovenija smo se včeraj zbrali na 21. redni letni skupščini, s katero smo zakorakali v 22. leto delovanja združenja.

 

Članice in člani Europe Donne, slovenskega združenja za boj proti raku dojk smo se včeraj zbrali na 21. redni letni skupščini, ki je potekala v predavalnici stavbe C, Onkološkega inštituta v Ljubljani. Z letošnjo skupščino smo zakorakali v 22. leto delovanja združenja. Zbrane člane in članice združenja je uvodoma pozdravila predsednica Združenja Europe Donne Slovenija Tanja Španić. Skupščino smo tradicionalno začeli s kratkim predavanjem o pravicah bolnikov doc. dr. Jake Cepca, moderatorja foruma Pravna pomoč bolnikom z rakom ter predsednika Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo.

V nadaljevanju je predsednica Tanja Španić podala vsebinsko poročilo o opravljenem delu v letu 2018, zakladničarka Livija Rojc Štremfelj pa je predstavila finančno poročilo za preteklo leto. Skupščina se je nadaljevala s predstavitvijo delovnega programa in finančnega plana za tekoče leto. Cilji tudi letos ostajajo enaki. Pomemben del dejavnosti Europe Donne predstavlja pomoč bolnicam preko sekcij, strokovne psihosocialne podpore, podpora svojcem in otrokom ter povezovanje članic prek različnih aktivnosti, gibanja in druženja. Skupščina je razrešila odstopljeni članici upravnega odbora in potrdila nove člane organov; namesto članic upravnega odbora Ade Gorjup in Tatjane Kušar, ki sta odstopili, Darjo Molan in Gregorja Cuzaka, ki nadaljujeta njun mandat do leta 2021 ter dve novi članici upravnega odbora, Rino Klinar in Klaro Kresevič Bajc, ki z aprilom 2019 začenjata nov štiri letni mandat. Za novo članico nadzornega odbora je skupščina potrdila Sonjo Kapušin, za članico častnega razsodišča pa Meto Vodiškar.

Zaradi nove zakonodaje o varstvu osebnih podatkov je skupščina na predlog upravnega odbora prečistila članstvo in sicer je bilo iz registra članov izbrisanih skoraj 1000 neaktivih članov, ki v zadnjih treh letih (2016, 2017 in 2018) niso plačali članarine in niso vrnili obrazca za privolitev obdelovanja osebnih podatkov. Združenje Europa Donna Slovenija tako po novem šteje 2636 članov. Vsi sklepi so bili soglasno potrjeni.