Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Program ROZA > Za svojce in bližnje

Vabljeni, da se pridružite tudi kateri od dveh podpornih skupin za svojce in bližnje.

Aktivnosti za svojce in bližnje

Za svojce in bližnje bolnic z rakom dojk ali rakom rodil bosta potekali dve podporni skupini pod vodstvom strokovno usposobljenih sodelavcev Fakultete za psihoterapevtsko znanost (SFU Ljubljana).

Prva skupina je namenjena svojcem bolnic z rakom dojk ali rakom rodil, druga skupina pa žalujočim, ki jih je prizadela izguba bližnje osebe zaradi raka. Srečanja obeh skupin potekata v okviru programa ROZA.

Skupini se bosta srečevali enkrat tedensko, v popoldanskem času, obsegajo 12 srečanj, po 2 uri v prostorih Europe Donne na Vrazovem trgu 1, v Ljubljani. Skupine bodo potekale glede na povpraševanje dvakrat na leto (pomlad, jesen). Predhodne prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Delavnice potekajo v okviru projekta ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, in so za udeleženke brezplačne. Potrebne so predhodne prijave ki jih sprejemamo do zapolnitve skupine.

Aktivnosti za otroke bolnic

Dolgotrajno zdravljenje mame, sestre, tete, babice, prijateljice duševno in fizično obremenilno vpliva na vso družino in še posebej na otroke, zato je del programa ROZA namenjen prav njim. Otroke v starosti 5 do 18 let bomo povabili na Vikend kolonijo za otroke z izkušnjo z neozdravljivo, kronično boleznijo v družini. Vikend kolonija za otroke bo potekala predvidoma v sredini aprila, vključili bomo do dvajset otrok bolnic.

Delavnice potekajo v okviru projekta ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Potrebne so predhodne prijave ki jih sprejemamo do zapolnitve skupine.

V primeru, da nimate elektronske pošte, nas za prijavo pokličite na telefon 01 231 21 01.