Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Program ROZA > Za svojce in bližnje

Za svojce in bližnje bolnic z rakom dojk ali rakom rodil potekajo srečanja dveh podpornih skupin pod vodstvom strokovno usposobljenih terapevtov. Za otroke bolnic pripravljamo vikend tabor za otroke z izkušnjo z neozdravljivo, kronično boleznijo v družini.

Tabor za otroke

Za otroke bolnic vsako leto trajanja programa ROZA v sodelovanjem s Slovenskim društvom hospic pripravljamo štiridnevni tabor za otroke z izkušnjo z neozdravljivo, kronično boleznijo v družini. Štiridnevni tabor (od četrtka do nedelje) za otroke bolnic, ki so zbolele za rakom, je namenjen otrokom različnih starostnih skupin (od 5 do 18 let) in poteka v naravi, stran od urbanega okolja in brez digitalnih naprav. Običajni lokaciji sta Logarska dolina in Pohorje. Preko aktivnih telesnih dejavnosti in pogovorov s strokovnjaki, se otroci bolnic soočajo s hudo boleznijo in spremembami, ki jo bolezen prinaša v družino. Tabori potekajo v sodelovanju s strokovno ekipo, ki ima dolgoletne izkušnje z delom z otroki, ki so starše izgubili.
Predhodne prijave sprejemamo na elektronski naslov: roza@europadonna.si.

Skupina za svojce obolelih in za žalujoče

Za svojce in bližnje bolnic z rakom dojk ali raki rodil potekata dve podporni skupini pod vodstvom strokovno usposobljenih psihoterapevtov. Delo skupini udeležencem nudi varno okolje, kjer lahko pod terapevtskim vodstvom lajšajo svoje stiske.

Prva skupina je namenjena svojcem bolnic z rakom dojk ali rakom rodil, druga skupina pa žalujočim, ki jih je prizadela izguba bližnje osebe zaradi raka. Srečanja obeh skupin potekata v okviru programa ROZA.

Skupini se srečujeta enkrat tedensko, v popoldanskem času – 12 srečanj, po 2 uri. Skupine potekajo glede na povpraševanje dvakrat na leto (pomlad, jesen).

Predhodne prijave sprejemamo na elektronski naslov: roza@europadonna.si do zapolnitve mest.