Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Bodi in ostani zdrava – vabljeni k sodelovanju v rožnatem oktobru 2021

Bodi in ostani zdrava – vabljeni k sodelovanju v rožnatem oktobru 2021

Vabimo vas, naše članice, bolnice in ozdravljenke, da tudi ve postanete del rožnatega oktobra, in se vključite s svojimi sporočili in nasveti, kako ostati zdrava.

V Združenju Europa Donna Slovenija vsako leto obeležujemo rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi aktivnostmi in dogodki osveščamo slovensko javnost o raku dojk in opozarjamo na pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja bolezni.

Letos bodo naše aktivnosti potekale pod sloganom “Bodi in ostani zdrava!”, saj želimo poudariti, da sami lahko veliko naredimo za svoje zdravje s preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog. Z redno telesno dejavnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, ohranjanjem ustrezne telesne mase in pozitivno naravnanostjo lahko veliko prispevamo k svojemu zdravju v prihodnosti. Z zgodnjim odkrivanjem, rednim mesečnim samopregledovanjem dojk in odzivanjem na vabila preventivnih presejalnih programov poskrbimo, da morebitne rakave spremembe pravočasno odkrijemo in jih čim prej zdravimo.

Vabimo vas, naše članice, bolnice in ozdravljenke, da tudi ve postanete del rožnatega oktobra, in sicer da se vključite s svojimi sporočili in nasveti, kako ostati zdrava. Prosimo vas, da nam pošljete svojo fotografijo in kratko misel, (do 100 znakov s presledki), nasvet, kaj ve vsak dan storite za svoje zdravje. Na primer, “Vsak dan poiščem tri stvari, za katere sem lahko hvaležna in si jih zapišem,” ali “Vsak dan prehodim vsaj 10.000 korakov.”

Fotografije in vaše misli bomo uporabili v pripravi materialov (na primer za izdelavo kolaža fotografij, video animacijo, za  objavo na spletnih straneh in družbenih medijh združenja) za rožnati oktober. Med prispelimi predlogi jih bomo izbrali nekaj, ki po našem mnenju najbolje odražajo slogan ”Bodi in ostani zdrava.” in vas povabili, da se še bolj aktivno vključite v aktivnosti rožnatega oktobra.

Fotografijo in vašo misel pošljite na naslov oktober@europadonna.si s pripisom rožnati oktober 2021, do 20. avgusta 2021. Misel naj bo podpisana z imenom in krajem (npr. Polona, Ljubljana). Da bo fotografija lahko vključena sledite našim priporočilom. Oblecite rožnato majico in posnemite fotografijo na belem ozadju, od pasu navzgor. Fotografija naj bo posneta v dobri svetlobi, v ležečem položaju, po možnosti z zadnjo kamero telefona (zaradi večje kakovosti slike) in poimenovana z imenom in krajem. (Polona, Ljubljana). Fotografijo mora spremljati podpisano soglasje za uporabo fotografije.