Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Europa Donna piše > Aktivnosti v sklopu Rožnatega oktobra v Bohinju

Aktivnosti v sklopu Rožnatega oktobra v Bohinju

Rožnati oktober je bil v Bohinju zelo pester, saj je bilo poskrbljeno za veliko različnih aktivnosti, v sodelovanju z lokalnimi društvi, izobraževalnimi ustanovami, občino ter drugimi lokalnimi deležniki.

Izvedba aktivnosti v okviru rožnatega oktobra v Bohinju je bila velik zalogaj. Drevo pred zdravstvenim domom smo ovili v rožnate izdelke, ki so jih izdelali v sekciji ročnih del Kulturnega društva Bohinj. Pred zdravstvenim domom smo postavili stojnico in v drugi polovici oktobra (predvsem v dnevih cepljenja) delile promocijski material in opozarjale na pomen samopregledovanja. Prav zabavno je bilo pripenjanje rožnatih pentelj in delitev »rožnatih« orehov za zdravje. Razdelile smo ves promocijski material. Dobili so ga zaposleni v OŠ dr. J. Mencingerja,  Dom sv. Martina Srednja vas, zaposlene v programu Pomoč na domu, patronažna služba in čakalnice nekaterih salonov.

Zadnjo soboto v oktobru so se nam pridružili učenci in učiteljice 4. razredov OŠ in pred zdravstveni dom v Bohinjski Bistrici na asfalt narisali čudovite rožnate rožice, ki so privabile vrsto radovednih pogledov in pohval. Učenci so z rožicami okrasili tudi pot, ki vodi do kulturnega doma Joža Ažmana.

V samem centru Bohinjske Bistrice smo v rožnato ovili še drevo pred Društvenim domom in v Cecconijevem parku. V vsaki od 4 KS je najmanj eno drevo opozarjalo na pomen samopregledovanja. Na oglasnih deskah so na to opozarjali plakati. V butičnem hotelu Sun rose 7 so pripravili »rožnato« sladico in jedilnico Bohinj eco hotela osvetlili z rožnato svetlobo.

Svoj rožnati kotiček smo dobile takoj ob vhodu v knjižnico Bohinjska Bistrica, kjer smo v rožnato odele mizico. Pentlje, ki so nas spremljale na vsakem koraku, so izdelale članice Društva Invalid Bohinj (DIB) na eni od delavnic, ki je bila namenjena rožnatemu oktobru. Rožnata je bila izložba trgovine Bohinjka in ne le podnevi.

V prostorih Občine Bohinj je informativni (tokrat rožnati) pano dobro ozadje za fotografiranje zaposlenih z županom.