Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Podružnice in skupine > Sekcija za ženske z raki rodil

V Združenje Europa Donna Slovenija so se v času delovanja vključevale tudi ženske, ki so zbolele za raki rodil. V združenju so našle pomoč in podporo, možnost za različne aktivnosti in druženje.

Poleg tega rak dojk in rake rodil povezuje tudi eden od dejavnikov tveganja. Okvara gena BRCA1 in BRCA2, ki se prenaša z dedovanjem, lahko povzroči, da za rakom dojk in rakom jajčnikov zboli več družinskih članov. Tako smo se v Europi Donni leta 2015 odločili, da svoje delovanje razširimo tudi na podporo ženskam, ki so zbolele za raki rodil, leta 2018 pa smo v ta namen ustanovili tudi posebno sekcijo znotraj združenja.

Pridružite se nam!

Sekcija je namenjena podpori in povezovanju žensk, ki jih povezuje diagnoza rak rodil. Znotraj sekcije bomo bolnice s to diagnozo lahko specifična vprašanje še bolj obdelale, se družile na predavanjih in srečanjih. Če se želite pridružiti sekciji za podporo ženskam z raki rodil, vas vabimo, da se pridružite! Pokličite v pisarno Združenja Europa Donna Slovenija, v času uradnih ure (od ponedeljka do petka med 9. in 13. uro).

Kontaktni podatki:

Združenje Europa Donna Slovenija, sekcija za podporo ženskam z raki rodil

Darja Molan, koordinatorka
Elektronska pošta: rodila@europadonna.si
Telefonska številka: 031 661 956