Povečaj pisavo
> Skupnost Europa Donna > Podružnice in skupine > Skupina Zgornja Gorenjska

Skupina Zgornja Gorenjska izvaja mnogo aktivnosti, ki se jim članice in člani skupine z veseljem pridružujejo.

V Bohinju smo ustanovili skupino predvsem v želji, da si približamo programe Europe Donne in jim dodamo vsebine lokalnega interesa. Ob ustanovitvi smo bili pri pripravi letnega programa malce negotovi, nismo si upali previsoko zastaviti ciljev. Želeli pa smo narediti nekaj zase, uresničiti katero od skritih želja… Po »koronskem« obdobju in mnogih omejitvah  smo to potrebovali.

Ko se po dobrem letu delovanja ozremo nazaj, lahko ugotovimo, da smo uspeli. Število članov se je več kot podvojilo. Zdravo in aktivno življenje, ki temelji na športnih aktivnostih in ustvarjalnosti pa je osnova za naš program tudi v prihodnjem obdobju. S tedensko vadbo na stolih, mesečnih pohodih, ustvarjalnih delavnicah, predavanjih ter drugih aktivnostih spletamo vezi prijateljstva. Nekaterim so bližje pohodi, drugim aktivnosti s katerimi si delimo znanje in pridobivamo nove spretnosti. Vsem pa sta blizu druženje in smeh in tega je veliko. Interesov ter priložnosti za sodelovanje ravno tako.

Ob zavedanju, da smo bogatejši za izkušnjo bolezni smo pripravljeni to podeliti z vsemi, ki potrebujejo pogovor ali informacije o bolezni in zdravljenju. Zavedamo se tudi, kako pomembno je opozarjati na dragocenost zdravja ter preventive z  zgodnjim odkrivanjem bolezni. Ozaveščanje o tem je prav tako pomemben del našega programa.

V Bohinju smo prepoznavni, dobro sodelujemo z različnimi skupinami in organizacijami. Lani smo bili v rožnatem oktobru prisotni v Gorjah, Bledu, Radovljici. Izziv nam v tem letu predstavlja širitev programa in osveščanje na področje sedmih občin Zgornje Gorenjske.

Iz izkušenj vemo, da skupaj lahko naredimo več zase in za vse, ki se ali se bodo z rakom dojke ali rakom rodil srečevali v tem ali prihodnjem obdobju. Vabimo vas, da se nam pridružite in z nami pišete zgodbo o uspešnem delu Europe Donne na Gorenjskem!

Kontaktni podatki:

Združenje Europa Donna Slovenija, skupina Zgornja Gorenjska

Vodja skupine: Iva Lapajne
Elektronska pošta: bohinj@europadonna.si

Namestnici vodje: Alenka Mirtič Dolenec in Tanja Pogačnik.